Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os

Værd at vide om arv og testamente

Det anslås, at mindst 1,5 mio. danskere »mangler« at skrive testamente – f.eks. er par, der lever sammen uden at være gift, ikke sikret at arve fra hinanden. Overvejer man at skrive testamente, er der flere forhold man skal være opmærksom på.

Ikke alle er klar over at det er staten, der arver alt, hvis man ingen legale arvinger har. Ligesom som ikke alle er opmærksom på at alle faktisk har mulighed for at give et legat til foreninger, også selvom de har livsarvinger. 
 
Har man kun fjerne slægtninge, kan der spares boafgift ved at give et beløb til en forening ved hjælp af den såkaldte 30/70 ordning. 
 
Man kan også donoere visse former for forsikringssummer som f.eks. skattefrie gruppelivsforsikringer til foreninger. Det kan gøres uden testamente blot man udfylder en begunstigelseserklæring hos sit pensionsselskab.
 
Det kan være relevant, hvis man f.eks. ikke har ”nærmeste pårørende”. Tal med din pensionsrådgiver om dine muligheder.
 
Foreninger skal ikke betale skat eller boafgift af arv, og derfor går beløbet ubeskåret til foreningerne. 

Rabat

Som medlem af Scleroseforeningen får du altid 10% rabat på oprettelse af testamente hos ADVODAN. Find det nærmeste ADVODAN-kontor med speciale i arveret på www.advodan.dk
 
Hvis du donerer en del af din arv til Scleroseforeningen, har foreningen mulighed for at dække dine omkostninger til advokaten. Spørg advokaten.
Senest opdateret: d. 12 november 2015