Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os

Socialrådgiveren

"Hvilke muligheder er der, når jeg har svært ved at klare mit nuværende job?" "Hvordan søger jeg tilskud til en handicapbil?" "Hvilke muligheder har jeg for at få hjælp til det jeg ikke kan, så dagligdagen kan hænge sammen for mig og min familie?"

Socialrådgiverne i Scleroseforeningen er parate til at hjælpe dig med alle spørgsmål inden for den lovgivning, som mennesker med sclerose kan få brug for. Scleroseforeningens socialrådgivere har indgående og opdateret viden om mulighederne inden for hele handicaplovgivningen, og vi har viden om de forskellige kommuners administration og praksis på området.

Vi opfordrer medlemmer og pårørende til at kontakte socialrådgiveren før et evt. ansøgningsforløb i kommunen.

Hvem kan få hjælp?
Medlemmer af Scleroseforeningen der har sclerose og deres pårørende kan få hjælp af socialrådgiverne. Rådgivningen foregår i første omgang via telefon elle på e-mail, men socialrådgiveren vil også vurdere om deltagelse i et hjemmebesøg, et personligt møde eller et møde med kommunen er nødvendigt tidligt i forløbet m.h.p. at få optimeret sagsgangen i kommunen.

Hvad rådgives der om?
Alle spørgsmål inden for den sociale- og arbejdsmarkedsrelevante lovgivning. Det kan dreje sig om sygdom og arbejde, revalidering, fleks- og skånejob, handicapkompenserende ydelser, støtte til hjælpemidler og bil, ansøgning om pension, praktisk hjælp i hjemmet m.v.

Læs en uddybende beskrivelse af Scleroseforeningens socialrådgivertilbud

Hvordan får jeg kontakt?
Scleroseforeningens 9 socialrådgivere er fordelt over hele landet og på Færøerne. Socialrådgiverne er tilknyttet bestemte kommuner i landet.

Når du gerne vil tale med en socialrådgiver skal du blot ringe ind til Scleroseforeningens hovednummer 36 46 36 46, så vil du blive ringet op af socialrådgiveren fra dit område på et nærmere oplyst tidspunkt - oftest inden for få dage.

Du kan også skrive til info@scleroseforeningen.dk, så vil vi kontakte dig tilbage.

Se hvilke socialrådgivere, der dækker dit område