Gå til hovedindhold

Vi må godt tænke store drømme igen

10. september 2014
Kort fortalt
Tine Perlt havde for et år siden aldrig sejlet i en sejlbåd. I mandags var hun med til at sejle skibet Oceans of Hope i havn i Boston efter otte ugers sejlads henover Atlanterhavet

Sejlbåden Oceans of Hope lagde i mandags til kaj i Boston. Ombord på skibet er der seks mennesker med sclerose. En amerikaner, en portugiser og fire danskere med sclerose. Mikkel Farver, Jacob Wolsing, Jens Thomsen og Tine Perlt.

Tine Perlt er 39 år og bor på Falster. Hun har haft sclerose siden 2003 og arbejdet i dag i fleksjob. For et år siden havde hun aldrig stået på en sejlbåd, men så læste hun i Scleroseforeningens blad, at Sailing Sclerosis inviterede til prøvesejladser. Hun tog til en i Køge og blev bidt af det.

Otte uger over Atlanten

Nu har hun været på båden de sidste otte uger og blandt andet sejlet over Atlanten. Tine steg på i Frankrig d. 13. juli - og nu står hun otte uger senere i Boston.
"Argh, men det er helt mindblowing. Det har været utroligt hårdt, men på den gode måde. Min største bekymring var på forhånd pladsen ombord. Man er virkelig tæt på hinanden og kan ikke bare gå, hvis det er for meget. Men vi har hjulpet hinanden og været et fantastisk team", siger hun.

Lært en masse om sig selv

Ombord på den store tur har teamet arbejdet i fire timers vagthold. Dag og nat. Fire timer på arbejde og så fire timer til hvile.
"Jeg har virkelig lært at bruge energien rigtigt. Det er meget anstrengende at være på en båd, fordi kroppen bruger meget energi på hele tiden at kontra-balancere. Kroppen er i gang hele tiden", siger Tine, der på forhånd var spændt på, hvordan sclerose ville opføre sig på turen.
"Jeg har stort set ikke mærket til sclerose undervejs. Jeg har fået nye og flere kræfter. JEg lider ellers normalt meget af sclerosetræthed, men har ikke mærket meget til den. Jeg føler nærmest, at jeg har fået nye og flere kræfter", siger hun.

Selvtilliden er tilbage

Lige nu er jeg stolt, og er hele følelsesregistret igennem. Det her har lært mig, at vi med sclerose godt må tænke store drømme", siger hun og fortsætter:

"Sclerose har stjålet noget af min selvtillid - lige nu føler jeg, at jeg har fået den tilbage. Jeg kan mere end, jeg troede, jeg kunne. Jeg tror, jeg kan tage det med hjem i hverdagen, at jeg kan drømme igen.

Fakta:

Sailing sclerosis, Oceans of hope er en uafhængig organisation støttet af medicinalfirmaet Biogen Idec, der har hovedsæde i Boston. Planen for båden er nu, at den efter Boston sejler videre ned langs USA og over Stillehavet og videres til Europa igen. Her rammer den den neurologiske konference ECTRIMS i Barcelona i 2015.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.