Gå til hovedindhold

Vederlagsfri fysioterapi er igen kommet under pres

6. februar 2013
Kort fortalt
Kommunerne vil have begrænset omfanget af vederlagsfri fysioterapi. Scleroseforeningen og Danske Handicaporganisationer arbejder imod.

Kommunerne vil gerne overtage hele ordningen med vederlagsfri fysioterapi. Forslaget er sendt til Folketingets socialudvalg. Der lægges ikke skjul på hensigten: Kommunerne skal med udgangspunkt i deres respektive serviceniveauer kunne sætte loft over det antal behandlinger, en borger kan modtage.

Det aktuelle forslag til socialudvalget kommer fra Faaborg-Midtfyn kommune, men i Danske Handicaporganisationer er ingen i tvivl om, at det er et bredt ønske i kommunerne.

Kommunerne vil styre

Allerede for et par år siden var Kommunernes Landsforening ude med forslaget. Heri hed det:

”Når en borger vælger at modtage vederlagsfri fysioterapi hos en praktiserende fysioterapeut, er den kommunale rolle derfor reduceret til at betale. Det er uhensigtsmæssigt, fordi det giver kommunen meget ringe mulighed for at styre serviceniveauet og påvirke det tilbud, som borgeren gives.”

Nyt pres på ordning

Set i lyset af de mange kommunale nedskæringer på handicapområdet – og mange politiske varsler om hårdere prioritering af de offentlige ydelser – er der al mulig grund til at forvente et hårdt pres på den nuværende ordning, som er vital for mange mennesker med sclerose.

Foretræde for udvalget

Den 26. februar har Faaborg-Midtfyn fået foretræde for socialudvalget for at slås for forslaget. Formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, har efterfølgende bedt om foretræde umiddelbart efter kommunen for at forklare den betydning, ordningen har for mennesker med handicap.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.