Gå til hovedindhold

Ungdomskonference om sclerose styrker skandinavisk samarbejde

6. september 2012
Kort fortalt
Den 24. til 26. august var Danmark repræsenteret med tre unge ved et ungdomstræf i Sverige. Målet var at forbedre de nordiske landes samarbejde, og de unge arbejdede blandt andet på at få en hjemmeside op at køre

Af Kitt Kragelund

Valjeviken i Sverige var vært for Nordiska MS-Rådets Konferens, en ungdomskonference der havde 12 deltagere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark. Programmet bød på sociale aktiviteter og teambuilding, men unge med sclerose var hoveddagsordenen.

”Der var en virkelig god stemning mellem alle deltagere. Jeg har aldrig før mødt unge på min alder med sclerose, så det var en rigtig god oplevelse. Alle arbejdede glade og var positivt indstillede – jeg håber vi får hjemmesiden op at køre,” forklarer 25-årige Katrine Reckweg, der var den ene af de tre danske deltagere.

Valjeviken ligger ned til en sø, som mange af hotelværelserne havde udsigt over. Deltagerne fik eget værelse med bad, og Katrine Reckweg var begejstret for faciliteterne. Programmet bød på forskellige oplæg og arbejde med sociale medier og unge med Sclerose, men også hviletid over middag for de der ønskede det.

Håber at gøre en forskel

Katrine Reckweg har haft sclerose siden 2011, og er i hverdagen plaget af træthed og besvær med hukommelsen. Udover de positive sociale oplevelser håber hun, at hendes indsats på konferencen er med til at gøre en forskel. Hun siger:

”Jeg føler, at vi virkelig kommer til at gøre en forskel med hjemmesiden overfor mange andre unge. Af hele mit hjerte håber jeg, at vores ansøgning om startkapital til at få hjemmesiden op at køre ikke bliver afvist. Det betyder rigtig meget for mig.”

Katrine er netop startet på kontorarbejde to timer dagligt efter tre et halvt års sygemelding, og hun nyder at kunne arbejde igen. Ungdomskonferencen i Sverige har også haft betydning for Katrine selv.

”Det var virkelig dejligt at tale med andre unge, om hvilke hindringer sclerosen kan have i livet. Jeg ville til enhver tid tage af sted igen,” fortæller hun.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.