Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Teatergruppe spiller videre
d. 13 februar 2012

Teatergruppen Slutspil er nu klar med et nyt stykke for de interesserede. Skuespillerne, der begge har sclerose, håber at inspirere publikum til at tage skæbnen i egen hånd

Af Kitt Kragelund

Det gamle teatermanuskript Mens vi venter på Godot af Samuel Beckett har fået ny eksistens gennem to livsentusiaster. I fragmenter opfører de den berømte teaterforestilling, der handler om at vente på livet.

Mens vi venter

De to herrer bag teatergruppen håber, gennem deres teater, at kunne inspirere andre til at se indad.

- Vi håber, at andre kan spejle sig i vores historier og se indad. Det bliver hurtigt for meget venten på en tablet eller medicin, der kan kurere sclerose, fortæller Niels-Christian Bredholt.

Gammel i gårde

Teaterstykket er ikke teatergruppens første. De opførte i 2010 stykket Slutspil, der ligeledes er skrevet af Beckett.

Teatergruppen af fire scleroseramte, der mødte hinanden på Haslev Sclerosehospital. Nu er gruppen reduceret til to, der begge har erfaring fra både teater, skuespil og gøgleri.

Der blev lavet en lettisk produceret dokumentarfilm om de fire skuespilleres hverdag med sclerose. Filmen vandt i 2011 prisen for bedste dokumentarfilm i Letland.

Sclerosen til trods

Med efterfølgeren til den første succes i 2010 går skuespillerne bag Mens vi venter på Godot aktivt i kamp mod sclerosens konsekvenser.

- Det er vigtigt at gå aktivt ind for liv. Liv til trods for at man hverken kan stå eller endda ligge nogle gange, siger Jacob Vejleskov, der er den anden halvdel af teatergruppen.

Teaterstykket kan opleves i Skt. Thomas Kirke på Frederiksberg den 14.3. 2012.

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy