Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Sundhedsudvalget afkræver svar om Sativex og kørekort

På baggrund af et studie af antispasmemidlet Sativex i forhold til køreevner stiller sundhedsudvalget spørgsmål til sundhedsministeren

Behandling med antispasticitetsmidlet Sativex betyder ikke nødvendigvis, at man bliver dårligere til at køre bil. Nogle gange ligefrem tværtimod.
Sådan lød konklusionen af et studie, der blev offentliggjort i efteråret.
Det har nu fået Sundhedsudvalget på vegne af Liselott Blixt (DF) til at spørge sundhedsminister Nick Hækkerup (S) om følgende:
”Et nyt studie, der bl.a. er offentliggjort i Acta Neurologica Scandinavia, viser at behandling af MS patienter med Sativex ikke har negativ indvirkning på evnen til at køre bil. Kan ministeren oplyse, om dette studie får ministeren og Sundhedsstyrelsen til at overveje ændringer af forbuddet mod bilkørsel, når en borger med sclerose tager lægemidlet Sativex?”

Sundhedsstyrelsen skal revurdere

Som vi tidligere har skrevet om, har Sundhedsstyrelsen valgt en nultolerancetilgang, når det gælder indtagelse af lægemidler, der indeholder THC i forhold til bilkørsel. THC er et af de aktive stoffer i Cannabis. Derfor er både Sativex og også Marinol, som flere sclerosepatienter bruger mod smerter, omfattet af nultolerancen.
Men på baggrund af sundhedsudvalgets spørgsmål, har sundhedsministeren nu bedt Sundhedsstyrelsen kigge på sagen igen. Han regner med at kunne give sundhedsudvalget et svar på deres spørgsmål midt i marts.

Se spørgsmålet og sundhedsministerens midlertidige svar her

 

 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy