Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Status på de store amerikanske/canadiske CCSVI-forsøg
d. 15 september 2014

Scleroseforeningerne i Canada og USA satte i sommeren 2010 syv store forskningsprojekter i gang, der skulle undersøge CCSVI-teorien, og flere er nu afsluttet

Foreningerne afsatte den gang over 2,4 millioner dollars til de syv projekter, som skulle skabe klarhed over, hvor mange sclerosepatienter, der egentlig lider af CCSVI og hvilke scanningsmetoder, der er mest optimale for at fastslå, om man lider af CCSVI eller ej.

Status på de syv projekter er som beskrevet herunder:

Fiona Costello og et forskerhold ved Hotchkiss Brain Institute på Calgary Universitet har sammenlignet anatomien omkring halsvenerne og blodgennemstrømning hos mennesker med sclerose med raske kontroller. De fandt ingen forskel mellem de to grupper.

Læs et resumé af studiet her

Anthony Traboulsee og hans forskerhold fra flere forskellige forskningsenheder i Canada har kigget på prævalensen af CCSVI – altså hvor mange, der har tilstanden på et givet tidspunkt. Forskerne undersøgte mennesker med sclerose, deres raske søskende og raske kontroller og analyserne viste ingen sammenhæng mellem CCSVI og sclerose.

Læs en tidligere uddybning af forsøget her

Brenda Banwell, børneneurolog og tidligere leder af en scleroseklinik for børn på "The Hospital for Sick Children" i Toronto og hendes forskerhold har undersøgt om børn med sclerose havde forsnævrede halsvener i en tidlig alder, men fandt ingen at blodgennemstrømningen var intakt hos børnene med sclerose og afviste derfor, at forsnævrede halsvener skulle være en årsag til sclerose.

Læs et resumé af studiet her

Jerry Wolinsky og hans kolleger ved ”University of Texas Health Science Center” har også sammenlignet tegn på CCSVI hos mennesker med sclerose og raske kontroller og kunne heller ikke se nogen betydelig forskel mellem de to grupper. De konkluderer derfor også, at blodgennemstrømningen i halsvenerne ikke er medvirkende årsag til sclerose.

Læs en tidligere uddybning af studiet her

Og læs hele studiet her

Robert Fox og hans hold på Cleveland Clinic er ved at evaluere blodgennemstrømningen i halsvenerne hos mennesker med sclerose, og personer, der er i risiko for at udvikle sygdommen. De bruger flere forskellige metoder og sammenligner med raske kontroller. Ifølge den canadiske scleroseforening har gruppen præsenteret indledende resultater, som påpeger vigtigheden af teknikken bag ultralydsscanning og tolkningen af resultaterne. Endelige resultater fra studiet ventes i nærmeste fremtid.

Carlos Torres og hans gruppe ved Ottowa Hospital har kigget nærmere på anatomien af halsvener og jernaflejringer hos mennesker med sclerose sammenlignet med raske kontroller. Ifølge den canadiske scleroseforening er analysen af data fra studiet snart klar, og der ventes at blive udgivet resultater snart.

Aaron Field og hans hold hos ”University of Wisconsin School of Medicine and Public Health” undersøger også mennesker med både tidlig og sen sclerose med forskellige teknikker for at se, om de har venehalsforsnævringer, der adskiller sig fra raske kontroller og mennesker med andre neurologiske sygdomme. Ifølge den canadiske scleroseforening er forskningen stadig i gang.

 

Kommentarer

Per West Møller (lør, 31/01/2015 - 13:13)

De finder jo aldrig forsnævringer, for de er ikke uddannet til at koncentrere sig om blodomløb, og så er der jo alle bijobbene for medicinalindustrien.

Det vrimler med positive resultater på CCSVI, lige så snart forsøgene foregår uden for neurologernes domæne, men desværre bliver radiologer og karkirurger ikke publiceret i de neurologiske skrifter, hvor neurologerne klamrer sig til, og lever godt af deres version af virkeligheden.

Her er et glimt af hvad der også burde publiceres: http://ccsviinms.blogspot.dk/2015/01/new-blinded-study-finds-ccsvi.html

Hvor mange bivirkninger fra medicin sclerosepatienter kunne undgå, såfremt der blev arbejdet 360 grader rundt, men desværre, der er ikke udsigt til at de som udnytter og klamrer sig til sclerosepatienternes ulykke, pludselig tar blåret ud af øjnene, undersøger og begynder at tænke selv, så der er kun de belastede og handicappede tilbage, til at hjælpe sig selv.

Meget lidt retfærdigt, og noget at tage i betragtning for de såkaldte raske, i sin vurdering af selvet.

Måske det rettere er dem der burde gøre brug af Scleroseforeningens psykologer, for det kniber med den rette tilgang til virkeligheden.

Thomas lagermand (man, 20/07/2015 - 16:36)

Dette er et opråb!!
Måske endda et nødråb, om at blive hørt og anerkendt som menneske og patient.

Det drejer sig om brugen og effekten af LDN til sclerose og andre autoimmun sygdomme. Jeg er et godt menneske, og jeg bilder mig selv ind at overneurologerne vil det bedste for patienterne og for udviklingen med at finde en kurering af sygdomme.
MEN I overser livskvalitet hos patienten.
Den medicin, som i øjeblikket bliver brugt til sclerose patienter, er så kraftig, at den forårsager svære bivirkninger. Bivirkningerne er meget skadelige på længere sigt. Det virker som om, det kun er 'money talks'. Når bare reduktionen af angreb stemmer overens med prisen på medicinen, er I ligeglade eller?

Når patienter selv finder en bedre løsning,som giver dem mere livskvalitet, og som gør dem mere friske i hovedet og giver dem bedre fysik, så er I IKKE lydhøre eller ønsker at ændre på noget, selv om det giver patienten større livskvalitet.
Når patienter selv finder en bedre løsning,som giver dem mere livskvalitet, og som gør dem mere friske i hovedet og giver dem bedre fysik, så er I IKKE lydhøre eller ønsker at ændre på noget, selv om det giver patienten større livskvalitet.
Mangler I viden om Sclerose? LYT TIL OS! Vi lever med sclerosen 24 timer årets 365 dage. Vi har ingen pauser, fridage eller ferier.

I burde gøre LDN receptpligtig.

Sidst jeg var til lægesamtale på Rigshospitalet, takkede jeg nej til den tilbudte medicin og fortalte, at jeg tog LDN hver dag. Lægen gjorde grin med det – hvilket er helt uhørt og meget uprofessionelt.
Vi er en hel del, som tager LDN både i Danmark og i hele verden. Det koster 560 kr. for 200 dage – 3mg hver dag og det påvirker os ikke.

Hasse Lykke Nielsen (man, 20/07/2015 - 17:07)

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy