Gå til hovedindhold

Spot på arbejdsbarrierer

16. juni 2010
Kort fortalt
I forbindelse med world day MS-day, som sætter fokus på sclerose verden over, har den internationale scleroseforening lavet en undersøgelse om scleroseramtes arbejdsforhold
Thumbnail

Af Louise Wendt Jensen, journalist

Undersøgelsen er udført ved at man på websiden og facebookgruppen for World MS Day kunne gå ind og svare på en række spørgsmål.
8681 personer i 125 lande havde medvirket indtil 17. marts, og selvom 96 procent af dem var i den arbejdsdygtige alder (19-60 år), så var 41 procent ikke i arbejde. Næsten halvdelen af dem, som har opgivet deres arbejde på grund af sclerose, har gjort det inden for tre år efter deres diagnose.
85 procent af dem, der er uden arbejde har svaret, at træthed er deres største barriere for en ansættelse, og 72 procent har svaret, at bevægelsesproblemer har påvirket deres evne til at arbejde.
På spørgsmålet om, hvad der kunne have fået dem til at fortsætte i deres job, var muligheden for fleksjob på toppen af listen fulgt at større bevidsthed fra ledelse og kolleger om, hvordan sygdommen påvirker sclerosepatienters evne til at fungere i et arbejdsmiljø.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.