Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Solskin over ScleroseTour 10
d. 13 september 2010

Første dag på årets ScleroseTour foregik i Aalborg, hvor solen både i overført og konkret betydning skinnede på eventen. Folk var nemlig lydhøre overfor Scleroseforeningens budskaber såvel på gaden som i debatpanelet.

”Jeg kender ikke nogen, der har lyst til at bo i et hjem, der ligner en filial af det lokale hjælpemiddeldepot. Når man søger om et hjælpemiddel af den ene eller anden slags, så er det, fordi man har brug for det.”

Så kontant meldte Allan Bach, formand for Danske Handicaporganisationer Ålborg og regionsrepræsentant i Dansk Handicapforbund, sin holdning ud ganske tidligt i ScleroseTourens paneldebat.

Tourens første paneldebat var præget af bred enighed, og ordstyrer Ulla Jarnvigs opgave var derfor at få deltagerne til at fokusere på, hvad de hver især kunne gøre fremadrettet for at kæmpe for sagen.

Det var der flere gode bud på og medlem af Folketingets socialudvalg for Socialdemokraterne kom med et konkret forslag.: Ministeren må sættes ind i problematikken med el-crosserne.

”Jeg synes, at det er helt urimeligt, at ministeren afviser at gå ind i sagen,” konstaterede han.

Dermed er der allerede flere ting, der peger i retning af, at historien om el-crosserne vil ende på ministerens bord før eller senere.

Også på gaden gik tourens første dag strygende. Folk stoppede villigt op, når de hørte spørgsmålet ”Undskyld, vil du have en gratis skridttæller?” og blev længe nok til at høre hele historien om, hvorfor Scleroseforeningen var på gaden for at uddele skridttællere.

ScleroseTour 10 fortsætter resten af ugen i Århus, Odense og København.

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy