Gå til hovedindhold

Smykkedesigner donerer til Scleroseforeningen

11. februar 2010
Kort fortalt
Pernille Schmidt måtte opgive sit arbejde på grund af sclerose, men fandt i stedet mening i at designe smykker og donere overskuddet til Scleroseforeningen.

Af Kira Madsen, journalist

Pernille Schmidt lever med sclerose og måtte derfor vinke farvel til sit fuldtidsjob. Men som den aktive pige hun altid har været, havde hun svært ved at acceptere et liv som hjemmegående. Da hendes mellemste datter en dag kom hjem fra SFO’en med et smukt knyttet armbånd, fik Pernille en lys idé. I dag sælger hun sine egne smykker og donerer en del af overskuddet til Scleroseforeningen.

Pernille Schmidt er 37 år gammel og har haft sclerose i 11 år. Pernille arbejdede i butik, men sygdommen gjorde, at hun måtte holde op med at arbejde, og i 2006 blev hun tilkendt pension.

Men Pernille Schmidt har altid været aktiv og kreativ og havde svært ved at affinde sig med at gå derhjemme. I dag har hun skabt sit eget ”fleksjob.”  Hun designer smykker, som hun sælger via internettet og i butikker i lokalområdet. 10 procent af overskuddet donerer hun til Scleroseforeningen.

”Jeg er nødt til at lave et eller andet for ikke at gå i stå. Min korttidshukommelse er meget påvirket, og jeg bliver hurtigt træt og stresset. Men smykkerne kan jeg designe og lave, når overskuddet er der. Jeg har ikke så meget overskud, men som person vil jeg gerne have noget at rive i de dage, hvor det er der,” fortæller Pernille Schmidt.

Til gavn for sig selv og andre
Idéen til at sælge smykkerne opstod, da hun havde lavet et armbånd til en veninde, som arbejder i en tøjbutik.

”Hun solgte simpelthen armbåndet direkte af armen, da kunden synes, det var smukt. Sådan opstod idéen med at sælge smykkerne, som jeg ellers lavede for fornøjelsens skyld til mine døtre og veninder. Pt. sælger jeg gennem fire forretninger her i lokalområdet, og de ringer, når de mangler nye smykker. Det betyder, at jeg ikke skal lave opsøgende arbejde, men samtidig kan bevare den kundekontakt, jeg har savnet, siden jeg selv var butiksansat,” siger hun.

”Jeg gør det mest for min egen skyld, men jeg har valgt at donere noget af overskuddet til Scleroseforeningen. Jeg er meget glad, hvis jeg kan bidrage til for eksempel ny forskning, som i sidste ende kan tilgodese mig selv og andre, som må leve med sygdommen.”

Pernille Schmidt designer mange forskellige slags smykker, og de kan ses og bestilles på hendes hjemmeside. Adressen er www.guldoggranit.dk
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.