Gå til hovedindhold

Sebastian går efter stjernerne

29. maj 2012
Kort fortalt
I en alder af bare 13 år fik Sebastian sclerose. Seks år og en svær depression senere stødte han på den britiske professor Steven Hawking på internettet, der til trods for sit svære handicap er blandt verdens førende teoretiske fysikere. Det blev et vendepunkt for Sebastian, der med et brag indså, at det er muligt at gå efter stjernerne, selv om man er syg.
Thumbnail

Siden har Sebastian vidst, hvad han ville. Han vil være astrofysiker, og målet står så lysende klart for ham, at han har genoptaget skolegangen og forvandlet den fra dumpekarakterer og dystre fremtidsudsigter til en dans på 12-taller.

Sygdommen viste vejen

Selv om Sebastian gennem alle teenageårene har forbandet sin sygdom, mener han i dag, at den har givet ham en afklarethed, som han ellers ikke ville have haft:

"Sclerosen har hjulpet mig ind på det spor, jeg har valgt i dag. Var jeg normal, havde jeg bare valgt et eller andet ligegyldigt", siger Sebastian, der er kommet ud af teenageårene med en opfattelse af sig selv som "anderledes". I dag ser Sebastian sin anderledeshed som en force, men sådan har det ikke altid været.

Læs Sebastians historie på Scleroseforeningens ungesite her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.