Gå til hovedindhold

Scleroseforskning nomineret til årets forskningsresultat

18. november 2011
Kort fortalt
Det genetiske gennembrud indenfor sclerose, der blev offentliggjort tidligere på året, og som danske forskere var med til skabe, er nomineret til at blive årets danske forskningsresultat
Thumbnail

Af Louise Wendt Jensen, forskningsformidler

Dansk scleroseforskning er nu med i kapløbet om at blive årets danske forskningsresultat.
Det er hjemmesiden videnskab.dk der hylder årets forskning og redaktionen har med hjælp fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab udvalgt ti nominerede forskningsprojekter, som konkurrerer om titlen.

Fra pincet til gener
Blandt resultaterne er der alt fra en superpincet, der kan tage fat i atomer, over kortlæggelsen af orangutangens genom til opdagelsen af nye gener koblet til sclerose. Et internationalt projekt, som forskere fra Dansk Multipel Sclerose Center (DMSC) på Rigshospitalet har bidraget til med overlæge Annette Bang Oturai i spidsen.

Gå ind og stem
Har du lyst til at se de nominerede projekter og eventuelt give dit besyv med om, hvilket der er det flotteste forskningsresultat Videnkab.dk's hjemmeside.
Du kan stemme frem til søndag d. 27. november. Vinderen bliver offentliggjort 1. december på Videnskab.dk og ved et arrangement i København.

Læs mere om den genetiske scleroseforskning her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.