Gå til hovedindhold

Scleroseforeningens vicedirektør valgt til bestyrelsen i EMSP

4. juni 2010
Kort fortalt
Torben Damsgaard ser bestyrelsesposten som en god mulighed for at bidrage til det europæiske samarbejde om at højne livskvaliteten for mennesker med sclerose.

Af Kira Madsen

Scleroseforeningen har gennem en årrække været aktiv i det internationale samarbejde, og nu er foreningens vicedirektør, Torben Damsgaard, blevet valgt ind i bestyrelsen for den europæiske paraplyorganisation EMSP (European Multiple Sclerosis Platform).

EMSP arbejder med flere store projekter. Blandt andet undersøger de standarden for behandling af sclerose i de forskellige medlemslande og har planer om et europæisk scleroseregister. Desuden arbejder EMSP på at sætte sclerose på dagsordenen i forhold til EU.

Torben Damsgaard er glad for bestyrelsesposten og mener, at den danske forening har meget at bidrage med.

”Vi har en stærk organisation i Danmark, og derfor har vi mulighed for at bidrage med erfaring til de lande, hvor organisationerne ikke er så udviklede. Nogle steder, for eksempel i Østeuropa, er vilkårene for mennesker med sclerose væsentligt dårligere end i Danmark. Og så vil vi gerne være med til at gøre det tydeligere, hvad de store projekter kan bruges til i de enkelte lande. Vi har meget viden og erfaring, og det er dejligt, hvis vi kan hjælpe de andre lande,” siger Torben Damsgaard.

Win-win situation

Scleroseforeningen har som stærk organisation en masse at bidrage med, men vi kan også blive klogere, mener Torben Damsgaard.

”Det er jo et fantastisk netværk i forhold til, at landene er dygtige på særlige områder hver især. I Danmark kan vi lære af fantastisk dygtige specialister indenfor for eksempel rehabilitering, frivilligt lokalt arbejde og MS-sygeplejerskernes rolle i forhold til patienterne. For alle landene er indsamling af penge til organisationernes arbejde en konstant udfordring, og her kan vi berige hinanden. Vi sidder med mange fælles problemstillinger i de enkelte lande, og ved at mødes og udveksle ideer indenfor for eksempel fundraising og rådgivning bliver vi hele tiden bedre, også i Danmark,” siger Torben Damsgaard, som glæder sig over, at bestyrelsesposten også er en mulighed for at påvirke prioriteterne og arbejdet i EMSP, så resultaterne kommer alle med sclerose i Europa til gode.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.