Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Scleroseforeningens direktør fraråder CCSVI-operation
d. 15 september 2014

Rigtigt mange videnskabelige undersøgelser har afvist en sammenhæng mellem CCSVI og sclerose, og Scleroseforeningens direktør fraråder danske patienter at blive opereret

Jeg vil gerne fråråde, at man bruger sine penge på at tage til udlandet og få ballonudvidet sine halsvener.

Sådan lyder det fra Scleroseforeningens direktør, Mette Bryde Lind, når hun bliver spurgt til CCSVI. For på trods af at teorien nu har været kendt siden slutningen af 2008, har ingen endnu kunnet reproducere Paolo Zambonis resultater fra den gang, hvor han viste, at stort set alle ud af 65 sclerosepatienter led af forsnævrede halsvener, mens fænomenet ikke kunne ses hos 235 kontrolpersoner.

Dyr operation

For andre forskere har det været svært at se fænomenet, og når nogle har fundet forsnævrede halsvener, har de været lige så eller endda mere fremherskende hos de raske kontrolpersoner end hos sclerosepatienterne.

”Set i det lys synes jeg, det er meget problematisk at der stadig er læger rundt omkring, der udfører operationen. Det er en operation, der koster mange penge, og selvom en ballonudvidelse er et relativt harmløst indgreb, så er det stadig et indgreb. Den slags skal man ikke foretage, uden der er videnskabeligt belæg for, at det virker,” siger Mette Bryde Lind.

Gentagne operationer er farlige

Scleroseforeningens direktør har oplevet, at nogle patienter er taget af sted for at blive opereret gentagne gange, hvilket kan være risikabelt, fordi der kan dannes arvæv i venerne. Der er også nogle, der har fået indsats stents for at holde venerne åbne, og det kan være decideret livstruende.

”Det vil jeg gerne advare ekstra kraftigt imod. Der er eksempler på stents, der har revet sig løs eller forårsaget blodpropper. Det kan være meget farligt.”

Betyder noget at gøre noget

Mette Bryde Lind er ikke blind for, at mange føler, det har hjulpet dem at få foretaget en CCSVI-operation.

”Det er klart, det gør indtryk på mig, når folk fortæller, at de har fået det bedre,” siger Mette Bryde Lind, der anerkender, at man, når man er syg, vil gøre alt der står i ens magt for at afhjælpe sygdommen.

”Vi ved fra forskning, hvor stor betydning det har både fysisk og psykisk, at patienter engagerer sig i egen behandling. Mange sclerosepatienter har erfaringer med at kunne leve bedre med sygdommen og opnå større velvære gennem fokus på for eksempel sund livsstil, og det at gøre noget ved sin situation – såkaldt empowerment. Men der skal selvfølgelig være tale om forsvarlige ting,” siger Mette Bryde Lind.

Kommentarer

Per West Møller (lør, 31/01/2015 - 12:22)

Hvor beskæmmende det må være, at gå i front for neurologernes reklame for, at hos Sclerosepatienter er hjernen det eneste organ der ikke kan helbredes igennem etablering af et ordentligt blodomløb.

Det i scleroseforeningsregi vidt berømmede Italienske forsøg COSMO, hvor 3 neurologer fik vetoret i forbindelse med vurdering af de indsamlede resultater og revurderede disse til ikke forsnævrede, og forsøget blev af neurologon, Dr. Comi udråbt til, at CCSVI overhovedet ikke findes. På trods af, at 82 % af de indsamlede vurderinger hos de forskellige centre der deltog i forsøget, af radiologerne faktisk blev vurderet som forsnævrede, så omvurderede de 3 neurologer resultaterne til "ikke forsnævrede".

Er der mon tale om videnskabelig uredelighed. Og er Mette Bryde blot et hjælpsomt værktøj til beskyttelse af de 20 milliarder $ som fosser ind til medicinalselskaberne og bla. de danske scleroseneurologer, år efter år?

https://www.facebook.com/notes/ccsvi-in-multiple-sclerosis/a-vascular-sp...

Også det seneste forsøg som neurologen Traboulsee havde erobret retten til at lede, var i den grad fordrejet, idet resultatet her viste, at flere raske end MS-patienter lider af CCSVI. Her havde Traboulsee anvendt en aldrig før anvendt metode til at finde strnose, og resultatet blev meget hurtigt udråbt til, at da 70 % raske canadiere havde veneforsnævringer, til forskel for de syge, så var der intet der talte for en sammenhæng imellem CCSVI og MS.

Hvor går grænsen egentlig for uredelighed?

Her er Zivadinovs erkendelse her i 2015, og som sædvanelig er der behov for yderligere undersøgelser.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84838260&v=bkEM5ZwFOmY&x-yt-ts=142...

Kan man overhovedet stole på de behandlere og supportere, som stiller sig op som varetagere af sclerosepatienternes interesser?

Jeg overlader det til kompetente direktører og andre supportere af den aldrig beviste autoimmune teori, selv at gå i gang med at fundere på: Er sclerosepatienternes hjerner virkelig det eneste organ som ikke kan trives under konditioner for normalværdien for blodtryk og blodmængde, og er det retfærdigt, ligefrem at virke til at modarbejde dette simple ufarlige indgreb???

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy