Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Scleroseforeningen vil have klare linjer om økonomisk støtte til læger
d. 12 juli 2011

Scleroseforeningen vil arbejde på hurtigst muligt at tydeliggøre på hjemmesiden, hvilke rådgivere, der arbejder for hvilke medicinalvirksomheder

Af Peter P. Christensen

En artikel i Kristeligt Dagblad sår tvivl om Scleroseforeningens lægefaglige rådgivere. Artiklen kommer oven på de seneste ugers mediehistorier og debat om patientforeningers forhold til medicinalindustrien.
I artiklen i Kristeligt Dagblad står der blandt andet: ”Flere af Scleroseforeningens patientrådgivere samarbejder med medicinalindustrien, uden at medlemmerne får det at vide. Det møder kritik fra Lægeforeningen”
Kritikken kommer fra blandt andet Lægeforeningens næstformand, Yves Sales, der mener, at enhver patientforening bør oplyse, om patientforeningens ansatte eller rådgivere har samarbejde med medicinalindustrien.
"Det vil styrke patientforeningers troværdighed at oplyse om disse forhold. Jeg mener, at man skylder patienterne gennemsigtighed, så de ved, hvem de har med at gøre," siger han til Kristeligt Dagblad. 

Vil gøre oplysninger tydelige

Direktør i Scleroseforeningen Mette Bryde Lind siger i artiklen, at hun er opmærksom på, at det ikke fremgår af foreningens hjemmeside, at neurologerne modtager penge til forskningsprojekter, og at det forhold skal gøres mere gennemsigtigt for brugerne. Det er derfor et emne, hun vil tage op med sin bestyrelse.
”Vi vil arbejde på hurtigst muligt at få deklareret på vores hjemmeside, hvem der modtager hvad fra hvilke virksomheder. Det er jo oplysninger, som i flere år har været offentligt tilgængelige på lægemiddelindustriforeningens hjemmeside, men vi vil gerne tydeliggøre dem på vores side også,” siger hun.
Næstformanden for Lægeforeningen siger til kristeligt Dagblad, at han mener, det er en mulig løsning: 
"Det kræver blot, at det bliver deklareret (angivet, red.). Og så kan patienterne selv derefter tage stilling til, om de mener, at rådgivningen er uvildig," siger Yves Sales til avisen.
Mette Bryde Lind bliver desuden spurgt, om foreningen fortsat vil samarbejde med rådgiver, der modtager midler fra industrien. Til det siger hun:
”Vi vil fortsætte den gode dialog med rådgiverne. Vi er naturligvis interesserede i, at eksperterne bruger deres specialistviden om sclerose, og at der forskes på området”.


 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy