Gå til hovedindhold

Rita bruger alternativ behandling

18. september 2012
Kort fortalt
Scleroseforeningen har i en mini-serie mødt tre forskellige mennesker, der lever med MS på forskellige måder. Her er første del

Af Kitt Kragelund

Rita Dahlmann er clairvoyant og har levet med sclerose i 25 år. Hun hjælper i dag mennesker med at forstå deres dyr bedre gennem clairvoyance. Hun mener, at alternative behandlingsmetoder har medvirket, at hun stadig kan gå, da hun får rettet op på de negative energier i kroppen

Når 48-årige Rita Dahlmann lytter til kroppen og følelserne, sker der noget. Hun kan mærke mennesker og dyrs aura og energier, og derudfra kan hun fortælle om situationen. Det har også haft betydning for hendes egen krop og sclerose, som hun fik diagnosticeret da hun var 25 år gammel. Hun forklarer:

”Det kommer som én, der hvisker et ord i øret på mig, nogle gange som store enkeltvise bogstaver jeg kan se, eller en følelse jeg har i kroppen. Det er svært at forklare, men i bund og grund handler det om at lytte. Det har gjort, at jeg er blevet bedre til at lytte til min egen krop også, og derfor kan jeg stadig gå. Det er jeg overbevist om.”

Hun har selv oplevet, at hun får mere energi, bliver positiv og kan komme ud af voldsomme sygdoms- og depressive perioder ved hjælp af det alternative. Det er hendes overbevisning at de negative energier og ubalancer i kroppen, er størstedelen af de fleste sygdomme.

”Jeg var engang virkelig syg i et halvt år, hvor jeg ikke kunne slæbe mig ud af sengen eller få kroppen til at virke på grund af sclerosen. Når man mentalt er nede, så smitter det af på helbredet. Efter et besøg hos en kinesiolog fik jeg det bedre, og efter kun fire dage var jeg et helt nyt menneske,” fortæller hun.

Tilfældighederne mødes

I de sidste 25 år har Rita Dahlmann stiftet bekendtskab med mange forskellige former indenfor det alternativ, blandt andet håndaflæsning, kinesiologi og healing. Mødet med clairvoyance kom dog ved et tilfælde.

”Jeg meldte mig til et personligt udviklingskursus med clairvoyance – for den personlige udviklings skyld. Det var meget fremmed for mig, men når vi lavede øvelser, hvor vi skulle lytte til, hvad kroppen fortalte os om andre, så havde jeg altid ret. Både ved mennesker og dyr,” fortæller Rita.

Det var en surrealistisk oplevelse for hende, hvor hun kunne fortælle om andre mennesker og dyrs personligheder, som hun ikke tidligere havde mødt. Hun prøvede på søsterens heste og kunne fortælle, hvorfor de reagerede voldsomt på nogle ting. Hun forklarer:

”Min niece var til et ridestævne med en virkelig god hest, der overhovedet ikke ville springe den dag. Jeg kunne mærke, at den var meget bange for larmen i ridehallen. De gav den sådan en hat over ørerne, og en uge efter blev hun nummer to ved et internationalt stævne. Efter den oplevelse begyndte jeg at tro på, at jeg faktisk kunne det her.”

En clairvoyant med sclerose

Rita er førtidspensioneret, da sclerosen har betydet, at hun er meget træt, er meget gangbesværet og bruger krykke. Det praktiske i hjemmet fungerer med hjælp fra børnene. Selvom sclerosen begrænser Rita, så betyder clairvoyancen meget. Hun fortæller:

”Jeg har gjort det i over et år nu. Nogle dage er jeg så træt, at jeg ikke kan finde energi til det. Men når jeg så er kommet af sted, så giver det mig utroligt meget positivt tilbage, at jeg kan hjælpe andre. Jeg bliver ladet op af andres energi, selvom det er hårdt for kroppen.”

Hun kan også lave clairvoyance på mennesker, men hun foretrækker dyr, da hun kommer til at mærke menneskers komplicerede følelser på egen krop. Når hun omgås dyr, tager hun hele tiden højde for sygdommens begrænsninger.

”Dyr er mere simple. Jeg får oftest at vide, hvad de er bange for, hvor de har ondt, om de mangler vitaminer og så videre. Er jeg ude ved heste, sørger jeg for at stå, så jeg kan tage fat i noget. Ejeren af hesten sørger for, at den ikke kommer for tæt på, for jeg er ikke særlig stærk og har ingen balance,” siger hun.

Håber på en bedre fremtid

Rita tager også medicin for sclerosens symptomer. Hun oplever, at det har en gavnlig effekt. Hun er ikke modstander af medicin og lægemidler, selvom hun er fortaler for det alternative. Hun fortæller:

”Jeg tror, at al sygdom ligger 4-5 procent i det fysiske – resten er mentalt betinget. Det alternative smitter af på mig, hvad jeg føler jeg kan, og hvordan jeg har det.”

Hun forklarer, at sclerose og clairvoyance er to helt modsatte ting. Sclerosen er en negativ ubalance i kroppen, og clairvoyance handler om at lytte, finde det positive og skabe balance i energierne. Rita håber, at hun ved hjælp af det alternative kan holde sclerosen på afstand

”Hvis jeg får det dårligere engang, så kan jeg altid lave clairvoyance. Healing og akupunktur ville jeg for eksempel skulle bruge kræfter til. Jeg håber dog, at jeg en dag finder nøglen til at få sclerosen til at forsvinde eller bare blive bedre,” slutter hun.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.