Gå til hovedindhold

"Pludselig opstår nye motiver"

13. oktober 2011
Kort fortalt
ATTAK holdt kreativ weekend i Dronningens Ferieby. De 31 fremmødte fik mulighed for at arbejde med menneskekroppen som motiv. Se reportage og videoreportage her.
Thumbnail

Af Mathilde Louise Stenild Brejner

Fredagen aften stod på croquistegning med mulighed for at komme helt tæt på og skildre menneskekroppen. Der var både en mandlig og en kvindelig model, som smed tøjet og lod sig portrættere. Med denne start blev ”Kreativ Weekend” den 7.-9. oktober 2011 skudt i gang for medlemmerne i ATTAK, som er Scleroseforeningens forum for medlemmer under 40.

Morgenyoga for alle
Lørdag klokken 10 var der samling efter morgenmaden. Programmet stod på morgenyoga for alle de fremmødte. ATTAKgruppen sad på stolerækker med øjnene rettet mod instruktøren, som hurtigt fik blødt stive og anspændte nakker og skuldre op, så de var klar til at arbejde i de tre workshops. Der var mødt både en del mænd og kvinder op til workshoppen, som var friske på både yoga og kunst.

Fra billede til art
I én workshop er der mulighed for at lave et almindeligt foto til popart. Ved hjælp af en projekter, kan man tegne motivet af billedet op på et lærred, som der senere lægges sorte skygger på. De fleste vælger at lave popart med familiemedlemmer som motiv. En laver et billede af sine to børn. En mørkhåret dreng og en pige, som smilende kigger ind i kameraet. Billedet skal børnene selv have. En anden laver et billede af sin mor og far. Forældrene står på stranden med armene om hinanden, mens vinden får deres hår til at blafre.
Karina arbejder på et billede af sin nye haflingerhest, som hun netop har anskaffet sig, fordi sådan en er roligere at håndtere, når man har sclerose. Anne vælger at lave et billede af en grankogle.

”Ansigter er ikke lige mig. Jeg kan godt lide at gå rundt i København, hvor jeg bor, og tage billeder af ting og steder. Jeg kan ikke undvære mit kamera – efter jeg har fået det, opstår der hele tiden nye motiver for mig,” siger Anne, som har taget over 5000 billeder. 

Brede bagdele og suttesnabler
I den anden af de to workshops arbejder man med skulpturer. Kraftig ståltråd formes som et skelet for skulpturen, som så vikles ind i hønsetråd og sølvpapir, indtil de former som kunstneren ønsker, træder frem. Til sidst smøres skulpturen ind i sort lim, som gør den vejrbestandig og får sølvpapir og hønsetråd til at ligne metal, fortæller instruktøren Britt.

”Jeg arbejder på en kvinde, som skal have former. Min kæreste synes, jeg har tabt mig så meget, så nu kan få hende her, som har en bred bagdel,” fortæller Maybritt.

Katrines mand går rundt med et spædbarn på armen, mens Katrine arbejder på en elefant, som hun skal bruge til at hænge sutter på. Elefantens snabel kroger sig, så man kan hænge sutterne på dens snabel.

Fisk, grøntsager og tid til et hvil
Uden mad og drikke duer specielt helten med sclerose ikke. Derfor var der sørget for sund og ernæringsrigtig mad til deltagerne på weekendens kursus. Lørdagsmenuen stod på forskellige slags fisk og dertil friske grønne salater og groft brød. Efter frokost var der lagt tid ind til, at man kunne få sig et hvil. Alligevel var der en del, som valgte at hoppe middagsluren over til fordel for at komme videre med deres kunstprojekt inden aftenens fest. Efter ”Kreativ Weekend” i Grenå, er der en række hjem rundt omkring i det danske land, som har fået ny kunst.

 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.