Gå til hovedindhold

Patientforsikringens råd: tjek forsikringsforhold

20. oktober 2010
Kort fortalt
Tager man til en behandling i udlandet uden henvisning, dækker forsikringen ikke, hvis noget går galt. Derfor er det en god ide at tjekke forsikringsforholdene på behandlingsstedet.
Thumbnail

Af Peter P. Christensen

Hvis noget går galt under en behandling i udlandet, hvor patienten ikke er henvist af de danske regioner, er man på herrens mark. Der er ingen hjælp at hente hos Patientforsikringen, og man skal selv føre en sag gennem det pågældende lands domstole. Derfor råder Patientforsikringen danske patienter, der tager til behandling i udlandet, til at være meget opmærksomme på forsikringsforholdene på de klinikker eller hospitaler, der udfører behandlingerne.
”Dybest set er patienterne uden dækning, når de tager til udlandet for at få foretaget behandlinger, de ikke er henvist til fra regionerne. Patientforsikringen dækker kun behandlinger i Danmark, med mindre man fra regionen har fået en henvisning til en behandling i udlandet,” siger vicedirektør i Patientforsikringen, Martin Erichsen.
 

Tjek stedets ansvar

Patientforsikringen er en uafhængig afgørelsesinstans, der træffer afgørelser i erstatningssager, hvor patienter er kommet til skade i forbindelse med behandling eller undersøgelse. Patientforsikringen er finansieret – men uafhængig af – regionerne.
Martin Erichsen råder danske patienter, der tager til behandling i udlandet uden henvisning til at være opmærksomme på, hvilke forsikringer behandlingsstedet har.
”Der kan muligvis være en ansvarsforsikring på klinikken eller sygehuset, og det vil være helt naturligt at spørge om det. Det kan klart anbefales at tjekke op på forsikringsforholdene. Det er fornuftigt altid at have tanke på, ”hvad hvis noget går galt?”,” siger han.
Har en klinik en forsikring skal man dog være opmærksom på, at man selv skal føre sagen i det pågældende land, hvor man har modtaget behandling, forklarer Martin Erichsen, der samtidig siger, at han tvivler på, at nogle private, danske forsikringsselskaber dækker behandlinger på klinikker i udlandet uden henvisning.
Inden man vælger at tage til udlandet, er det desuden fornuftigt at sætte sig ind i reglerne omkring rejsesygesikring.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.