Gå til hovedindhold

Patienter venter trods tomme senge

23. august 2010
Kort fortalt
De foreningsejede specialsygehuse har de fysiske rammer til at modtage langt flere patienter, end de gør. Følg sagen i TV-Avisen på DR i aften.

Ventelisterne er lange, men sengene er tomme.
Ubenyttet genoptræningsudstyr, tomme samtalerum og tomme senge. Det er hverdagen på en række af de foreningsejede centre, der har specialiseret sig i at behandle patienter med bestemte kroniske sygdomme. Det skriver flere medier i dag. Scenariet gælder også Sclerosecentrene i Ry og Haslev.

I alt har landets otte centre for henholdsvis sklerosepatienter, gigtramte samt rygmarvs- og ulykkesskadede kapacitet til at modtage 600-700 patienter årligt - ud over dem, de allerede behandler. Det viser en opgørelse fra de tre patientgruppers interesseorganisationer.

Det er ellers ikke, fordi efterspørgslen mangler. Flere end 1.700 patienter - som er blevet henvist af deres læge til de særlige forløb, fordi de har behov ud over den almindelige behandling - står i øjeblikket på venteliste.

Gigtpatienter kan risikere at vente i op til et år på en plads på de eftertragtede centre, som er ejet af patientforeningerne, men hvor driften betales af regionerne. Og sklerose-patienter  venter flere steder i både to og tre år.

Direktør for Sclerosecentrene i Ry og Hasle Brita Løvendahl er frustreret på patienternes vegne:

- Vi kunne snildt tage 100 eller 200 patienter mere om året, og det værste er, at efterspørgslen stiger i disse år på grund af flere sclerosetilfælde, især blandt kvinder, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Læs mere:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/08/23/021037.htm

Se mere i DR TV-avisen i aften.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.