Gå til hovedindhold

Patientens dilemma

29. september 2011
Kort fortalt
Kronisk syge mangler en forløbskoordinator, konstaterede Mette Bryde Lind ved konference i Region Hovedstaden

"Sammenhængende sundhed på patientens præmisser."

Sådan lød overskriften, da direktør i Scleroseforeningen Mette Bryde Lind onsdag talte ved Region Hovedstadens konference om en styrket indsats for mennesker med kronisk sygdom.

Patienten bliver en brik

”Mange patienter føler, de bliver en brik i systemet. Behandlerne har deres egne mål, og på egne præmisser giver de ydelserne, og det sker ikke med udgangspunkt i den enkelte patients sygdom. Det betyder ofte, at patienten får løst et enkelt problem på en højt specialiseret måde, men vedkommende sidder tilbage med 10 ubesvarede spørgsmål. Det gør patienten frustreret, magtesløs og passiv for egen behandling,” konstaterede Mette Bryde Lind.

Svær kommunikation

Scleroseforeningens direktør er Danske Patienters repræsentant i Sundhedsstyrelsens styregruppe for kronisk sygdom, og ved konferencen pegede hun på kommunikation på tværs af sundhedsvæsenets sektorer og med patienten som den største udfordring, når det gælder de kronisk syge:

Forløbskoordinator kan hjælpe 

”Derfor skal patienten have en forløbskoordinator. Denne skal sikre, at udredningen, behandling og rehabilitering gennemføres ud fra en individuel tilpasset plan, så de relevante indsatser gennemføres inden for de fastlagte tidsfrister osv.”
Blandt andet i Norge fungerer en sådan ordning med succes, og Mette Bryde Lind ønskede på vegne af Danske Patienter, at det også i Danmark bliver patientens rettighed at få en forløbskoordinator.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.