Gå til hovedindhold

Orange chokoladekage

15. december 2014
Kort fortalt
Denne kage er en sikker vinder til folk, der har en svaghed for chokolade. Og kage! Den har en rigtig kraftig og fyldig smag, så man kan godt nøjes med et lille stykke.
Thumbnail

Ingredienser:

100 g tyrkiske dadler (Tyrkiske dadler er dem, som er helt bløde - de ligger oftes i en papæske og kan købes i de fleste supermarkeder.)

1 æg

1 dl hasselnødder

3 spsk kakao

½ tsk bagepulver½ tsk vaniljepulverKnivspids fint salt25g mørk chokolade1 øko appelsinOlie til formen Fremgangsmåde:Tænd ovnen på 180ºFjern sten fra dadlerne og kom dem i skålen til en stavblender. Slå ægget ud i skålen med dadlerne og blend det sammen til en flydende masse.Tilsæt hasselnødder, kakaopulver, bagepulver, vanilje og salt og blend det godt endnu engang. Hak chokoladen groft med en kniv og kom det ned iskålen med kagedejen. Riv derefter ½ af skallen fra appelsinen ned i skålen og rør det hele rundt med en ske. Hvis kagemassen virker for tør, kan man presse lidt af saften fra appelsinen heri.Kom massen over i en lille tærteform smurt godt med olie og stil tærten på en rist i ovnen og bag i ca. 30 minutter.Når kagen er bagt færdig, skal den stå og køle i ca. 10 minutter. Riv evt. lidt ekstra appelsin på toppen. Velbekomme! Opskriften bringes i samarbejde med MS, KOST & LIVSSTILSe mere på www.mskost.dk eller www.facebook.com/mskostoglivsstil Kogebøgerne kan købes på www.scleroseforeningen.dk/shop Fotos og opskrifter af Kasper Vestergaard

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.