Gå til hovedindhold

Oceans of Hope er landet i Boston

8. september 2014
Kort fortalt
Fire danskere med sclerose var med ombord, da Oceans of Hope i dag (US tid) lagde til i Boston, USA
Thumbnail

Der er blå himmel over Fosters Pavillion, Rowes Wharf, Boston. På kajen står Associated Press, Boston Globe og flere andre medier og venter sammen med en masse amerikanere med sclerose, danske familiemedlemmer.  Alle venter vi på skibet Oceans of Hope, der langsomt kommer til syne i horisonten. Skibet er lastet med håb. Og skibet er lastet med 3 måneders minder om en rejse for håb. Skibet er sejlet ud af projektet Sailing sclerosis. En jordomsejling for mennesker med sclerose. 

Fire danskere ombord

Ombord på skibet er der seks mennesker med sclerose. En amerikaner, en portugiser og fire danskere med sclerose. Mikkel Farver, Jacob Wolsing, Jens Thomsen og Tine Perlt. De har alle trodset sclerose og sejlet med Oceans of hope over Atlanten. Hvad der for et halvt år siden var en drøm, er nu blevet til virkelighed. De står nu på dækket og vinker ind til det store fremmøde.

Stolt og træt

Med land under fødderne er det en stolt Tine Perlt, 39 år, der møder Scleroseforeningen. Tine er fra Falster og har haft sclerose siden 2003. Og har aldrig sejlet. Ikke før hun læste i Scleroseforeningens blad, at Sailing Sclerosis inviterede til prøvesejladser. Nu har hun været på båden de sidste otte uger og blandt andet sejlet over Atlanten.
"Jeg har stort set ikke mærket til sclerose undervejs. Jeg har fået nye og flere kræfter. Lige nu er jeg stolt, og er hele følelsesregistret igennem. Det her har lært mig, at vi med sclerose godt må tænke store drømme", siger hun og fortsætter:
"Sclerose har stjålet noget af min selvtillid - lige nu føler jeg, at jeg har fået den tilbage."

En drøm blev virkelighed

Manden bag ideen projektet, læge Mikkel Anthonisen er med ombord, da båden lægger til i Boston. For ham har det også været en fantastisk rejse.
"Lige nu er jeg taknemmelig og glad. Vi har vist, at det kunne lade sig gøre. Sclerose har fået den plads, som sclerose skal have; nemlig som et vilkår, men ikke som det, der sætter dagsordenen. Det er et helt utroligt sammenhold, der har været på båden. Og jeg er overbevist om, at projektet vil ændre den opfattelse, vi har af at leve med sygdommen", siger han.
Det er kun 18 måneder siden, Mikkel fik ideen til projektet. En artikel i Scleroseforeningens blad skød det igang, og siden er det kun gået en vej - fremad.
"Det er gået utroligt stærkt, og jeg er meget taknemmelig nu. Jeg har som læge og som menneske lært en masse af det her. Mennesker med sclerose lever med en meget intens indstilling til at leve i nuet. Det har jeg lært en masse af", siger han. 

Hilsner fra hele verden

Med sig på hele rejsen har Oceans of Hope haft en dagbog, hvor der i hvert land er blevet skrevet hilsner til Scleroseforeningen. Den bog får lov at sejle med videre.
Sailing sclerosis, Oceans of Hope er en uafhængig organisation støttet af medicinalfirmaet Biogen, der har hovedsæde i Boston. Planen for båden er nu, at den efter Boston sejler videre ned langs USA og over Stillehavet og videres til Europa igen. Her rammer den den neurologiske konference ECTRIMS i Barcelona i 2015.


 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.