Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Nyt temasite samler viden om FN’s handicapkonvention
d. 10 juni 2010

Scleroseforeningen samler informationer om FN’s handicapkonvention på nyt site

FN’s handicapkonvention blev vedtaget af et enigt Folketing d. 28. maj 2009. Den trådte i kraft i Danmark i august 2009. Den har været igennem en ratificeringsproces og er nu en del af dansk lovgivning.
De forskellige organisationer i Danmark har forskellige syn på, hvordan konventionen kan bruges i hverdagen og virkeligheden.
”Den skal bruges, og den skal bruges, når det er muligt at bruge den. Men den åbner ikke for et tag-selv bord. Så snart det er relevant, så henvis til konventionen, på linje med henvisning til dansk lovgivning.”, siger Lars Køster Svendsen, formand for politisk udvalg i Scleroseforeningen.
Formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad siger:
”Vi har fået et stærkt redskab, som vi skal lære at bruge effektivt til at fremme og beskytte menneskerettigheder for personer med handicap. Det bliver en forvirrende proces på grund af ny viden og erfaring, men det er den eneste vej frem.”

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy