Gå til hovedindhold

Nye regler for beregning af merudgiftsydelsen

7. marts 2013
Kort fortalt
Det er slut med det faste basisbeløb. Nu udbetales beløb svarende til de godkendte udgifter

En lovændring betyder nye beregningsregler for tilskud efter lov om social service § 100 – den såkaldte merudgiftsydelse.

Lovændringen betyder, at den faste ydelse nu er afskaffet, hvilket betyder, at der ikke længere udbetales et fast basisbeløb på 1.500 kr.  Fremover udbetales et beløb svarende til de godkendte merudgifter.

Dette beløb rundes op til nærmeste kronebeløb deleligt med 100.

Ændringerne gælder for alle bevillinger af merudgiftsydelse – både eksisterende og nye bevillinger. Fra 1. januar i år skal kommunerne lave en omberegning af alle eksisterende bevillinger, så udmålingen sker i overensstemmelse med ændringen.

Tilskud kan ændres

Hvis der sker ændringer i dine merudgifter, skal tilskuddet ændres. Du vil dog ikke kunne kræve at få dit tilskud ændret, før der er gået er år regnet fra den seneste fastsættelse. Vær opmærksom på, at du har pligt til at oplyse om ændringer.

Bagatelgrænsen på 6.000 kr. pr. år/500 kr. pr. måned gælder fortsat, men reguleres en gang årligt med satsreguleringsprocenten. Reguleringen sker første gang den 1. januar 2014. I praksis betyder det, at bagatelgrænsen vil stige år for år fra 2014.

Målgruppen for borgere, der er omfattet af § 100, er samtidig blevet udvidet. Nu har borgere, der modtager førtidspension efter reglerne før den 1. januar 2003, og som modtager tilskud til ansættelse af hjælpere efter lov om social service § 95, også ret til merudgiftsydelse (ligesom BPA'er efter § 96), hvis betingelserne i § 100 i øvrigt er opfyldt.

Læs mere om reglerne på borger.dk

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.