Gå til hovedindhold

MS betyder ”Mest Stærk”

25. november 2010
Kort fortalt
Amerikanske Lori Schneider, som i 2009 plantede et World MS Day flag på toppen af Mount Everest, besteg i sidste uge Himmelbjerget på en rundtur i Danmark.

Af Lotte Bach Hansen, journalist

Scleroseforeningen havde inviteret Lori Schneider til Danmark for at holde oplæg for deltagerne på årets delegeretforsamling og begge sclerosecentre.

Lori Scneider, som har haft sclerose siden 1999, har besteget verdens syv højeste bjerge. Senest indtog hun toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, på World MS Day i maj 2009.

Hendes oplæg handler kort fortalt om at besejre bjerge og forhindringerne i livet.

Lori Scneider besteg sit første bjerg, Mount Kilimanjaro, i starten af 90’erne. Da hun den 4. januar 1999 vågnede lammet i halvdelen af kroppen, ændrede hendes aktive liv som rejsende og skolelærer sig med ét.

Men Lori Schneider gav ikke op. Efter et længere udredningsforløb, som endte med, at hendes sclerose blev medicinsk velbehandlet, besluttede hun, at hun igen ville bestige bjerge. Undervejs opstod ideen om at nå alle verdens syv højeste bjergtinder - en på hver verdensdel.

”Hvis jeg tror på tingene, så kan jeg klare dem. Det lærte Mount Everest mig. Vi sætter grænser for os selv hver dag. Men på bjergene har jeg overskredet mine grænser gang på gang,” fortæller Lori Schneider.

Hun indrømmer, at hun er et stædigt mennesker, som ikke sådan giver op. Men sådan kan alle lære at være, mener hun:

”Ordet ’fiasko’ er bare en anden måde at sige ’Prøv igen!’ på. Jeg plejer at sige, at MS betyder ’Mest Stærk’. Mennesker med sclerose som mig selv er måske ikke altid stærke – men vi er det for det meste.”

Himmelbjerget imponerede ikke
Lori Schneider morede sig meget over udfordringen i Danmarks højeste bjerg, Himmelbjerget nær Sclerosecenter Ry.
’Havde du brug for ekstra ilt for at nå toppen,’ spurgte en af mine venner mig ironisk, da jeg over telefonen fortalte ham om højden på ”bjerget”, jeg netop havde besteget her i Danmark. 

Men mens Himmelbjerget ikke imponerede Lori Schneider, var hun bjergtaget over de folk hun mødte til delegeretforsamlingen og på sclerosecentrene.

”De mennesker med sclerose, jeg har mødt her i Danmark, er så stærke og modige. Og de ved det ikke engang selv. Jeg er virkelig imponeret over deres viljestyrke. De bestiger hver dag bjerge, der er meget højere end Mount Everest.”

Læs meget mere om Lori Schneider og hendes eventyr her.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.