Gå til hovedindhold

Minister kaldes i samråd om el-crossere

13. januar 2011
Kort fortalt
Scleroseforeningen har torsdag formiddag haft foretræde for Folketingets Socialudvalg for at fortælle om problematikken med el-crossere som forbrugsgode. Udvalget lovede foreningen at kalde socialministeren i samråd om sagen.
Af Lotte Bach Hansen, journalist

Torsdag formiddag troppede en lille, men beslutsom flok el-crosser-forkæmpere op i Folketinget. De skulle til foretræde for Folketingets Socialudvalg for at fortælle udvalget om problematikken med el-crossere som forbrugsgode. En problemstilling Scleroseforeningen tog op allerede på ScleroseTour 10 i september måned.

I forlængelse af tourens gode debatmøder med lokal- og folketingspolitikere blev Scleroseforeningen opfordret til at fremlægge problematikken for Folketingets Socialudvalg.

Det skete torsdag formiddag, hvor fremlæggelsen resulterede i, at Socialudvalget med det samme besluttede at indkalde Ankestyrelsen til et møde og derefter kalde ministeren i samråd.

Med til foretrædet var blandt andet frontfigur for ScleroseTour 10, Jens Holst, som bagefter sagde, at mødet var gået super godt, og at det vigtigste nu er, at foreningen sørger for at blive ved med at følge op, så sagen ikke går i glemmebogen.

”De var meget lydhøre, og filmen, som også blev vist på alle debatmøderne under ScleroseTouren, virker meget stærkt, hver gang man viser den for nye mennesker. Det gjorde den også i dag,” fortalte Scleroseforeningens direktør Mette Bryde Lind efterfølgende.

Hvorvidt hele problematikken med el-crossere som forbrugsgoder nu kan løses relativt hurtigt, tør ingen rigtigt spå om. Men som ledende socialrådgiver i Scleroseforeningen, Bente Röttig, siger:

”Ministeren har to gange før afvist at tage sig af sagen med den begrundelse, at det er Ankestyrelsens bord.

Men nogen har givet Ankestyrelsen kompetence til at tage beslutning i den her slags sager, og nogen kan også tage den kompetence fra dem igen, hvis det bliver nødvendigt! Så jeg håber, at der sker noget nu.”

Læs eller genlæs informationen om el-crossere som forbrugsgode her på kampagnesitet for ScleroseTour 10.
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.