Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Millionbevilling hiver scleroseforsker til Danmark

Lundbeckfonden har givet græsk forsker ti millioner kroner til at undersøge immunforsvarets rolle ved sclerose. Det rykker ham fra Sverige til Danmark

Hvorfor går immunsystemet til angreb på kroppens egne raske celler?
Og hvordan kan man stoppe angrebet?
Det er to helt centrale spørgsmål ved sclerose, og det vil den græske immunolog Vasileios Bekiaris nu bruge de næste fem år på at undersøge.
Det kan lade sig gøre, fordi Lundbeckfonden har givet ham et såkaldt fellowship på ti millioner kroner. Betingelsen for fellowship’et er, at det skal komme dansk forskning til gode. Derfor har Vasileios Bekiaris forladt Lunds Universitet, som han tidligere var tilknyttet, og lavet en aftale med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om at grundlægge endnu en immunologisk forskningsgruppe ved deres hastigt voksende immunologi-center.

Håbet er ny behandling

Vasileios Bekiaris fokuserer sine studier på en specifik gruppe af enzymer i immunsystemet. Enzymerne er ansvarlige for at aktivere de hvide blodlegemer, og dermed skabe basis for den inflammation, som forværrer sclerose. Bekiaris har opdaget at et stof, der påvirker disse enzymer, har stor indflydelse på funktionen af de hvide blodceller.
”Stoffet stopper funktionen af de enzymer, vi studerer. Det kan effektivt blokere for, at de hvide blodceller bliver aktiveret og dermed undertrykke symptomerne på sclerose. Det ser meget lovende ud,” siger Vasileios Bekiaris i en pressemeddelelse fra Lundbeckfonden og fortsætter:
”I de kommende år vil vi få en meget større forståelse for inflammatoriske immunceller. Mit håb er, at vi vil nå frem til at kunne foreslå en eller flere kandidater til behandling af sygdommen.”

 

 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy