Gå til hovedindhold

Medicin mod blærebetændelse gav Jeanette livet tilbage

21. oktober 2011
Kort fortalt
Efter 46 blærebetændelser og en dårlig oplevelse hos en urolog fik Jeanette en ny læge, som bevilligede hende medicinen Uracyst mod blærebetændelse. Nu har Jeanette Eggers ikke haft blærebetændelse siden maj 2011
Thumbnail

Jeanette Eggers er blevet glad igen efter, at hun har fået medicin mod blærebetændelser, som holder hende infektionsfri.

Af Mathilde Louise Stenild Brejner 

Efter et forløb, hvor Jeanette Eggers havde diffuse symptomer som lammelser i armene og mistet syn, fik hun konstateret sclerose i 2001. På det tidspunkt boede Jeanette i Amerika, men diagnosen betød, at hun blev skilt og flyttede tilbage til Danmark. Hun fortæller, at det i første omgang var meget lettende at få diagnosen, fordi læger og folk omkring hende havde tolket hendes symptomer som stress:

”Folk troede, jeg var skør i hovedet, så det var på en måde en befrielse at få diagnosen sclerose,” siger Jeanette Eggers.

Blærebetændelser siden tyverne
48 årige Jeanette Eggers fortæller, at hun har lidt af hyppige blærebetændelser, lige siden hun var en helt ung pige. Hun fik også gentagne kramper i blæren. Derfor fik hun i 2005 en henvisning til en urolog for første gang. Hos lægen fik hun at vide, at hun fremover skulle tømme sig selv for urin. Derfor fik hun et engangskateter. En 9 centimeter lang plastbeholder, som ligner en tampon. Den kan man tisse i, hvis man kan mærke, at man ikke kan komme af med vandet på naturlig vis.

Smertefulde infektioner
Jeanette Eggers fortæller, at hendes blærebetændelser både var smertefulde og kunne medføre, at hun måtte indlægges akut for at blive tømt for urin. Hun fortæller, at hun ikke kunne tisse selv og derfor fik hjælp til at blive tømt af sin kæreste.

I september 2009 kommer Jeanette Eggers hjem fra en ferie på Kreta. Efter ferien går hendes blærebetændelser helt amok, sådan at hun i perioden september 2009 til april 2011 har 46 blærebetændelser. Alle infektionerne er dårlige for Jeanettes sclerose, som blusser op. Hun bliver nødt til at få hjælp fra kommunen, som kommer hver dag for at tømme hende for urin. Det kan hun nemlig ikke klare selv, fordi hun mister følingen i sine hænder.

For ung til at sige farvel til et normalt liv
Jeanette Eggers oplever i første omgang et forløb hos sin urolog, som hun ikke er tilfreds med. Lægen foreslår nemlig Jeanette, at hun enten kan få et kateter med en pose ud igennem siden. Alternativt kan hun få en hjemmehjælper ud fra kommunen tre gange om dagen, som kan tømme hende. Ingen af løsningerne kan Jeanette acceptere. Hun synes selv, at hun er alt for ung til at sige farvel til et normalt sexliv eller til at sidde hjemme hele dagen og vente på, at en hjemmehjælper fra kommunen skal komme fordi.

”Jeg var så gal. Jeg vil ikke have et kateter,” siger Jeanette Eggers.


Ny læge viser ny vej
Jeanette skriver et brev til sin scleroselæge og beder hende om at finde en anden urolog, som kan komme med en tredje vinkel på problemet. Heldigvis for Jeanette Eggers foreslår den nye læge, at hun skal prøve præparatet Uracyst. Medicinen er dyr og hjælper ikke alle, så derfor får Jeanette Eggers i første omgang bevilliget medicinen i en prøveperiode på 6 uger. 

”Jeg var så glad. Endelig var der en læge, som ville prøve noget nyt, som betyder, at jeg kan leve et godt liv med mine to drenge og min dejlige kæreste,” siger Jeanette Eggers.

Slut på irriterende infektioner
For Jeanette Eggers betyder mødet med Uracyst, at hun ikke længere har blærebetændelser. Hun fik første gang Uracyst i maj 2011. I de første 6 uger fik hun det én gang om ugen på hospitalet. Samtidig skulle hun føre et skema om, hvordan det gik med smerter og kramper.

”I starten skete der ikke særlig meget, men hurtigt begyndte medicinen at virke, og så holdt jeg op med at skulle op om natten og få forstyrret min søvn, fordi jeg skulle tisse,” siger Jeanette Eggers.

Samtidig stoppede infektionerne, så Jeanette Eggers har været fri for blærebetændelser siden maj 2011.

Håb om fremtidig bevilling
I midten af juli 2011 fik Jeanette bevilliget Uracyst i et halvt år, fordi resultaterne var så gode. Aftalen betyder i øjeblikket at hun får medicinen én gang om måneden. Hun får samtidig lov til at tage medicinen med hjem, så hun kan klare indføringerne mere privat med hjælp fra kæresten. Samtidig tager hun penicillin forebyggende en gang hver dag.

”Mit liv er blevet et dejligt liv. Jeg kan have et normalt forhold med min kæreste, og jeg skal ikke sidde hjemme og vente på, at der kommer en fra kommunen og tømmer mig, ” siger Jeanette Eggers.

Jeanette Eggers skal have evalueret, om hun kan fortsætte med at få Uracyst i midten af november 2011.

”Det ville være meget trist, hvis jeg ikke kan fortsætte med den medicin, som har forbedret min livskvalitet. Så jeg håber rigtig meget, at jeg kan få lov til at fortsætte med at få Uracyst,” siger Jeanette Eggers.

 

 


 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.