Gå til hovedindhold

Med sclerose skifter tiderne

25. august 2010
Kort fortalt
Ny bog fra den produktive forfatter Poul Schacksen. Denne gang er det en selvbiografi, som kan inspirere andre


Af Peter P. Christensen

”Tiderne skifter” er historien om Poul Schacksen, der måtte omlægge sit liv, da han for snart 30 år siden blev ramt af sclerose. Bogen er en erindringsbog skrevet af Poul selv.
 
Poul er uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium. Efter endt lærereksamen arbejdede han på Risskov Skole i Århus, men da han kom i kørestol som følge af sclerose i 1991, måtte han opgive dette, og blev i stedet støttelærer i en årrække på en skole i Skødstrup.

Det var omkring denne tid, han fik ideen om at skrive en bog for handicappede. Det viste sig at være en god ide – siden har han slet ikke kunnet stoppe med at skrive bøger.

”Det startede med, at jeg havde nogle gode ideer. En af dem var at rejse rundt i 12 europæiske hovedstæder og sætte fokus på tilgængelighed og skrive om det. Det gik rigtig godt, og efterfølgende skrev jeg en bog, om hvordan mit liv var forandret med sclerose. Jeg fik mange positive tilkendegivelser, og siden har jeg skrevet en masse bøger”, siger Poul Schacksen.

Alsidig forfatter
Poul har skrevet bøger indenfor en række genrer. Tiderne skifter er en erindringsbog, og han har pt to kriminalromaner liggende hos forlaget, og han har desuden skrevet to børnebøger – dedikeret til sønnerne – og den ene, ”Miranda – den eventyrlige heks” fik sit første oplag udsolgt på to måneder.

For Poul er det at skrive en form for terapi, der giver ham en masse i hverdagen.
 
”Man skal ikke sætte sig ned og gøre ingenting. Jeg har fundet ud af, at det virker godt for mig. Jeg giver en masse gode ideer og råd, som jeg er sikker på, andre kan have glæde af. Min nyeste bog indeholder både oplysninger og ideer, som jeg mener, mange kan få glæde af” siger han og forklarer, at han ikke helt ved, hvor overskuddet til at skrive bøger kommer fra:

”Det er der bare. Jeg kan ikke lade være.”

Find ud af mere om Poul Schacksen.
På hans hjemmeside kan du læse om hans mange bøger, du kan læse en masse artikler, han har skrevet – og du kan læse mere om forfatteren. På hjemmesiden er der også en mailadresse, som kan bruges til at stille spørgsmål til forfatteren.

http://www.poulriberschacksen.dk/

Du kan også købe Poul Schacksens bøger på hjemmesiden.
 
De kan også bestilles i de fleste af landets boghandler – og kan købes direkte hos forlaget:
http://www.darklights.dk/

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.