Gå til hovedindhold

Lailasilke Krogsgård vinder kunstkonkurrence

25. marts 2010
Kort fortalt
Lailasilke Krogsgård er den ene af to danske vindere af den internationale kunstkonkurrence ”Paint a brighter picture” med sit maleri ”mine ekstra ben.” Konkurrencen blev afholdt af medicinalfirmaet Merck Serono, som blandt andet støtter forskning i Sclerose, og sclerose.info var dansk medarrangør.


Af Kira Madsen, journalist
Lailasilke Krogsgårds værk blev vurderet af professionelle billedhuggere, kunstanmeldere, forfattere og billedkunstnere, som i bedømmelsen lagde vægt på, at hun er ”helt sin egen” og ”har sit eget udtryk, som man kan gå på opdagelse i.”
”Det er en kæmpe anerkendelse, det er jo fantastisk at lige netop mit billede blev valgt, jeg er meget stolt og glad,” fortæller Lailasilke Krogsgård, som efterfølgende har fået mange positive tilbagemeldinger, blandt andet fra gallerier, som gerne vil udstille hendes billeder.

Glade billeder

Det vindende maleri ”mine ekstra ben” forestiller ben med kørestolshjul som fødder.
”Det er lidt symbolsk for mig, for jeg har selv siddet i kørestol af flere omgange på grund af sclerosen.  Der findes mange udfordringer i forbindelse med sygdommen, men jeg vælger at være positiv. Det forsøger jeg at udtrykke i mine billeder, som er glade og farvestrålende,” fortæller Lailasilke Krogsgård.

Præmien er et betalt ophold for to med frit valg mellem 80 forskellige steder i Europa.  Billedet vil desuden blive en del af en international udstilling, som vil blive vist i mange forskellige lande og er blevet fotograferet til en bog over de medvirkende kunstværker. Til slut vil Lailasilke Krogsgårds værk blive bortauktioneret på en kunstauktion til fordel for scleroseforskning.

Den anden vinder af konkurrencen blev Alice Barcelli.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.