Gå til hovedindhold

Kys hinanden, til æggeuret ringer

8. november 2010
Kort fortalt
Fire lokalafdelinger satte fokus på sex og sclerose, da de i sidste uge inviterede sexolog Else Olesen til at holde foredrag i Ringsted.


Af Kira Madsen
Intimitet og kommunikation er nøglen til et godt sexliv. Det var budskabet fra sexolog Else Olesen, der holdt foredrag og svarede på spørgsmål fra de næsten 60 fremmødte i Ringsted Kongrescenter.

”Når den ene eller begge parter i et forhold har sclerose, er der nogle hensyn man skal tage. Der kan være forhold som træthed eller nedsat fysisk formåen. Men det gælder om at fokusere på de ting, man kan gøre i stedet for de begrænsninger, der er. Afsæt tid til at snakke sammen. Fortæl hinanden om jeres tanker og følelser, så den ene ikke skal gå og gætte, hvad den anden har behov for,” forklarede Else Olesen.

”Intimiteten forvinder let i en travl hverdag, hvor der også er en sygdom at tage hensyn til. Derfor kan det være en rigtig god ide at skemalægge det. Brug to timer en lørdag eftermiddag, hvor ungerne bliver passet, på at kæle og kysse. Hvis det er for meget, så start med at stille æggeuret i to minutter, og kys hinanden.”

Symptomer skal ikke være tabu
Foredraget med Else Olesen blev arrangeret af fire lokalafdelinger på Sjælland. En af dem var lokalafdelingen for Lejre og Ringsted kommuner, hvor Jan Andersen er formand.

”Livet med sclerose bliver endnu mere besværligt, når symptomerne er tabubelagte, og derfor er det vigtigt at få talt om det. Vi kan udveksle erfaringer og tips, som gør livet betydeligt nemmere.  Jeg forventer ikke, at vi får nedbrudt et tabu fra den en dag til den anden, men det her er et skridt på vejen,” siger han og opfordrer lokalafdelinger rundt om i landet til at slå sig sammen om lignende arrangementer.

MagaSinet sætter i starten af det nye år fokus på sclerose og seksualitet. Læs om, hvordan man planlægger sexlivet uden om bivirkninger, holder soveværelset sygdomsfrit, hvor man køber legetøj, der er egnet til mennesker med funktionsnedsættelse og meget, meget mere.
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.