Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Kun lille besparelse på sclerosemedicin
d. 23 marts 2011

To procent. Der var, hvad der kunne hentes i besparelse på medicinen til mennesker med sclerose

Af Erik Jensen

De fem regioner nedsatte sidste år Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS), som skulle sikre patienterne en god og ensartet behandling i relation til dyr medicin. Det sker gennem udarbejdelse af vejledninger til behandling af de forskellige sygdomme på de danske sygehuse.

Fagudvalg for sclerose

Vejledningerne udarbejdes med bistand fra en række fagudvalg. Når det gælder sclerose sidder bl.a. professor Per Soelberg Sørensen samt overlægerne Finn Sellebjerg, Nils Koch-Henriksen og Thor Petersen i fagudvalget.

Tre patientgrupper

På baggrund af fagudvalgenes vejledninger laves udbud på lægemidlerne, og på den måde håber regionerne at spare penge. Foreløbig er lavet vejledning og udbud for tre patientgrupper, nemlig hiv/aids, sclerose og hepatitis.

Sparer 50 mio.

Sammenlagt har det givet en besparelse på 50 millioner kroner, men besparelsen er meget ulige fordelt. Udbuddet sikrede en besparelse på 28,5 procent på aids-medicinen, 9 procent på hepatitis-medicinen, men kun 2 procent på sclerosemedicinen.

 

Læs mere om sagen

http://www.regioner.dk

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy