Gå til hovedindhold

Kommunerne forhandler handicappolitik

3. januar 2012
Kort fortalt
I øjeblikket er de fem Kommunekontaktråd igang med at udvikle de såkaldte rammeaftaler, som definerer serviceniveauet på handicapområdet

Af Mathilde Louise Stenild Brejner

Hver region i Danmark har et kommunekontaktråd (KKR), som har fingeren på pulsen i forhold til, hvordan rammeaftalerne, der styrer serviceniveauet på handicapområdet, planlægges og udvikles. I Region Midtjylland har man inviteret formand for de Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad, med til dialogen om, hvordan rammeaftalerne skal udvilkes.

Løbende udvikling af tilbuddende
Rammeaftalerne afspejler, at der foregår en løbende udvikling af tilbuddende. Det gælder på den ene side om at give tilbud, som borgeren ikke skal flytte for at få eller have lang transport til, og på den anden side om at sikre fagligt specialiserede tilbud til små grupper og målgrupper med meget komplekse behov. Det er en udfordring, som alle fem forslag til udviklingsstrategier forholder sig strategisk til i form af konkrete tiltag, metodeudvikling og analysearbejder, skriver KL på deres hjemmeside. 

Styret økonomi
De fem KKR-råd har fokus på at holde taksterne  i ro, med det for øje at de vil styre økonomien på det specialiserede socialområde – og altså herunder handicapområdet.

Du kan læse forslagene til rammeaftalen her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.