Gå til hovedindhold

Klar tale på Danmarks Radio

14. december 2011
Kort fortalt
Danmarks Radio har fået en ny tilgængelighedsredaktør, som fremover skal sørge for, at DRs programmer er tilgængelige for mennesker med se- og hørehandicap
Thumbnail

Fremover har DR tilgængelighed på Public servicekontrakten.

Af Mathilde Louise Stenild Brejner

Der er nye toner på vej i DR-Byen. Toner, som skal gøre livet for mennesker med se- og hørehandicap lettere. Ud over at Heidi Sivebæk er blevet ansat som DRs nye tilgængelighedsredaktør, er der allerede flere innovative tiltag i gang, såsom talende undertekster og genvejstaster til at betjene netradioen.

Tilgængelighed på Public Servicekontrakten
Tirsdag den 13. december holdte DR det første møde med repræsentanter fra forskellige handicap organisationer. Møderne skal fremover holdes tre gange om året og fungere som en løbende dialog mellem DR og rådet, som har opdateret viden om, hvad brugerne har af behov til deres medieforbrug. Du kan læse mere om, hvad der er af krav til tilgængelighed i public servicekontrakten.

Public servicekontrakten 2011-2014, Punkt 6.

”DR har taget initiativ til mødet. Det er de jo forpligtiget til igennem public servicekontrakten, men DR har lagt op til en åben og løbende dialog, hvor de viser interesse for at finde ud af, hvilke tjenester brugerne med handicap har glæde af,” siger Stig Langvad, Formand for Danske Handicaporganisationer. 

Stig Langvad fortæller, at det første møde var en kæmpe succes.

Genvejstaster og oplæsning
Der er op mod 300.000 mennesker i Danmark, som vil have glæde af talende undertekster, fordi de ser så dårligt, at almindelige undertekster ikke er tilstrækkelige, skriver DR på deres hjemmeside.
I DR vil man køre et forsøg med de talende undertekster i et år. En ordning man allerede har arbejdet med i Finland og Sverige, skriver DR.
Et andet tiltag er, at man fremover tilbyder blinde og svagtseende at betjene deres netradio med genvejstaster i stedet for de små knapper, som man kun visuelt kan se på skærmen. En ordning, som allerede nu har modtaget ros fra blinde og svagtseende, skriver DR på deres hjemmeside.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.