Gå til hovedindhold

Klag over forskelsbehandling

22. februar 2010
Kort fortalt
Ligebehandlingsnævnet har oprettet en ny hjemmeside, som skal gøre det nemmere at klage over forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

Af Kira Madsen, journalist

Ligebehandlingsnævnets nye hjemmeside skal gøre det nemmere at klage over forskelsbehandling. På hjemmesiden kan man se, hvordan man klager, læse tidligere afgørelser og kontakte nævnet.
Nævnet, som er en del af Ankestyrelsen, træffer afgørelser i konkrete klager over forskelsbehandling på grund af blandt andet handicap.
 
Formanden for Ligebehandlingsnævnet, Tuk Bagger, har udtalt til Center for Ligebehandling af Handicappede:

”Det skal være let at få informationer om, hvordan man bruger nævnet. Derfor er vi glade for, at vi nu har vores egen hjemmeside, der fortæller, hvad man kan gøre, hvis man bliver forskelsbehandlet.”

Ligebehandlingsnævnet har, siden det blev oprettet for et år siden, modtaget omkring 200 klager og afgjort 50 af dem.

Indholdet på hjemmesiden er opdelt i emner, så det er nemt at finde det, man leder efter. Man kan også søge i nævnets database med afgørelser.

Indtil videre behandler Ligebehandlingsnævnet kun klager over forskelsbehandling på arbejdsmarkedet. Men EU udarbejder i øjeblikket et direktiv, som også skal sikre mod forskelsbehandling udenfor arbejdsmarkedet. Hvis direktivet bliver vedtaget, vil det også falde ind under Ligebehandlingsnævnet.

Den nye hjemmeside kan ses på www.ligebehandlingsnaevnet.dk
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.