Gå til hovedindhold

Kørestolsbrugere nægtet adgang til kirke

14. september 2012
Kort fortalt
12 kørestolsbrugere blev nægtet adgang til en koncert i Skt. Nicolai kirke på Bornholm. Menighedsrådet forklarer, at de mange kørestole ville overskride de lovlige forhold i forbindelse med brandsikkerheden, og at grupper med kørestolsbrugere fremover bør henvende sig i god tid

Af Kitt Kragelund

Kirketjeneren ved Skt. Nicolai kirke på Bornholm nægtede den 26. august adgang for 12 mennesker med sclerose, der også er kørestolsbrugere. De ønskede at se den fangekoncert, der blev afholdt i kirken, men i døren fik de at vide, at der ikke var plads nok.

”Vi fik at vide, at der kun var plads til tre eller fire kørestole. Kirketjeneren talte ikke særligt pænt i starten, og han forklarede, at han ikke kunne begynde at ændre noget nu, hvor der var begyndt at komme mennesker,” fortæller rejseleder Erik Lynge.

Rejsegruppen bestod af 33 personer i alt. Da de 12 kørestolsbrugere, der ønskede at se koncerten, blev afvist, ville de gående ikke længere ind til fangekoncerten.

Kørestolsbrugere skal melde sig i god tid

Menighedsrådets næstformand, Hanne Tindborg, sad i billetsalget til koncerten, og hun overværede hændelsen.  Hun forklarer:

”Vi er meget kede af det, der skete. Der var ikke andet at gøre, da der allerede var begyndt at komme publikum i kirken. For at skabe plads til de mange kørestole skulle vi have fjernet nogle lange bænke. På det tidspunkt kunne det bare ikke lade sig gøre.”

Hun påpeger, at man som kørestolsbruger i en større gruppe bør henvende sig i god tid. Så kan personalet nå at indrette pladsen i kirken, så sikkerhedskravene bliver overholdt.

Bedre til en anden gang

Kirketjenerens bestemte måde at afvise gruppen af kørestolsbrugere på, forklarer næstformand Hanne Tindborg på denne måde:

”Det var en hektisk situation, hvilket man kunne se i den måde, han reagerede på, da de ankom. Situationen blev dog løst med et pænt sprogbrug. Fra kirkens side er vi meget kede af det.”

Hanne Tildborg vil tage sagen yderligere op i menighedsrådet, så man i fremtiden har et klart overblik over, hvordan man vil kunne rumme flere kørestole.

”Vi prøvede at finde en anden løsning, men det kunne ikke lade sig gøre i øjeblikket. Det beklager vi meget. Fremover håber vi, at en gruppe med så mange kørestole vil orientere os på forhånd,” slutter hun.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.