Gå til hovedindhold

Institut for Menneskerettigheder skal overvåge FN’s handicapkonvention

11. juni 2010
Kort fortalt
Socialministeriet har besluttet at overvågningsfunktionen af FN's handicapkonvention i Danmark skal ligge hos Institut for Menneskerettigheder
Thumbnail

En vigtig del af FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap er arbejdet med at overvåge, hvordan det går med implementeringen og fortolkningen af konventionen i Danmark.
Konventionens artikel 33, stk. 2, slår fast, at der skal være en national instans, der overvåger, beskytter og fremmer konventionens gennemførelse. FN konventionen trådte i kraft i august 2009 i Danmark,  og siden har  implicerede aktører ventet i spænding på,  hvor overvågningsfunktionen skulle placeres.
Nu har Regeringen meddelt, at man ønsker, at Institut for Menneskerettigheder skal varetage denne overvågningsopgave. Placering af opgaven i Institut for Menneskerettigheder vil desuden betyde ændringer for Center for Ligebehandling af Handicappede og Det Centrale Handicapråd. 
Socialministeriet har meddelt, at Satspuljepartierne har givet tilslutning til, at cirka halvdelen af medarbejderne i Center for Ligebehandling overføres til Institut for Menneskerettigheder.
 

Nye strukturer

Den tilbageværende del af Center for Ligebehandling af Handicappede bliver omdannet til et nyt selvstændigt sekretariat for Det Centrale Handicapråd. Sekretariatet skal have form af selvejende institution under Socialministeriet.
Der går derfor en proces i gang med udredning af opgaver og placering af medarbejdere mellem Center for Ligebehandling af Handicappede, Institut for Menneskerettigheder og Socialministeriet. Det er intentionen, at den nye struktur skal træde i kraft 1. januar 2011.
 

Fakta:

Regeringens beslutning er baseret på en embedsmandsrapport om mulige modeller for placering af overvågningsopgaven. Rapporten kan ses på socialministeriets hjemmeside: www.sm.dk
 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.