Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Hendes Majestæts haveselskab
d. 21 juni 2012

Det er ikke hver dag, man får mulighed for at møde Danmarks dronning. Men den chance fik en lille flok frivillige fra Scleroseforeningen tidligere på ugen.

Af Lotte Skou Hansen, journalist

Niels Kristian Hansen, som til daglig er lokalafdelingsformand i Vejle, var en af de frivillige, der af Scleroseforeningen var blevet udvalgt til at deltage i Kongehuset Haveselskab på Fredensborg den 19. juni.
Haveselskabet var for repræsentanter for frivillige organisationer og foreninger, samt to repræsentanter udpeget af hver af landets kommuner for at have ydet en særlig indsats samt kulturpersonligheder, som laver frivilligt arbejde.

Niels Kristian Hansen havde glædet sig til dagen – og været lidt nervøs. Hele arrangementet viste sig dog hurtigt at være meget afslappet, så Niels Kristian endte med at nyde oplevelsen.

”Det var et imponerende arrangement med store telte i haven i forbindelse med det store orangeri. Det var flot vejr med 20 grader, så det var lige egnet til en havefest. Der var et hornorkester, der spillede i orangeriet, og vi fik nogle meget lækre små anretninger at spise. Og så var der jo nok at se på med en hel stribe af kendisser. Der var både skuespillere, sportsfolk, politikere og så videre. Og så var der et hav af tjenere,” fortæller lokalafdelingsformanden.

Det var muligt selv at henvende sig til dronningen, hvis man havde noget, man gerne ville tale med hende om. Men som Niels Kristian siger:

”Det undlod jeg nu.”

”Men jeg fik set alle de kongelige sådan lidt på afstand. Der var helt propfyldt af folk, vi var over 800 mennesker, og jeg sidder jo i kørestol, så jeg maste mig ikke lige ind i mængden. Men jeg var til gengæld rundt og se på haven, og det var vældigt imponerende. Vi var ude at se urtehaven, og der mødte vi en dame, der var nabo til slottet. Hun fortalte, at Henrik arbejdede meget derude med vinstokkene og krydderurterne, og det var lidt sjovt at høre om.”

Selvom Niels Kristian Hansen var imponeret over selskabet, var det dog ikke det, der fyldte i hans hoved, da han senere på dagen kørte hjem til Jylland:

”Det gjorde stort indtryk på mig, at jeg var blevet udvalgt af foreningen til at komme med. Vi var tre ude fra marken, og det gør mig stolt, at jeg blev valgt. Det er jeg meget imponeret af. Det var en stor ting, at de havde tænkt på mig, synes jeg.”


Man kan se en hel stribe fotos fra haveselskabet her.

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy