Gå til hovedindhold

Haslev byder på nyt

22. marts 2012
Kort fortalt
Sclerosehospitalet i Haslev er blevet renoveret, og resultatet står nu klart. Tirsdag den 20. marts blev forbedringerne fejret, og et særligt maleri blev afsløret

Af Kitt Kragelund

Tidens tand og mange patienter og besøgende har slidt på Sclerosehospitalet i Haslev. En tiltrængt renovering startede for halvandet år siden, og resultatet blev i tirsdags fejret med en officiel åbning.

- Jeg har tigget og bedt om penge til denne renovering, for det var virkelig nødvendigt. Pengene fik vi, og resultatet er jo blevet helt fantastisk, fortæller hospitalsdirektør Brita Løvendahl.

Til den officielle åbning var Scleroseforeningens direktion og brugerrådet repræsenteret. Efter hospitalsdirektørens velkomsttale blev et maleri i indgangsarealet afsløret. Tina Horn, der er kunstner og sclerosepatient, er artisten bag maleriet af to kvinder, der skal skabe glædelige stunder på hospitalet. Arrangementet blev afsluttet med en rundvisning i de opfriskede og forbedrede omgivelser.

Forbedringer for fremtidens patienter

Renoveringsbeløbet rakte til forbedring af varmesystemet, nye og forbedrede gulve særligt egnet til kørestolstrafik, en ny tilbygget fysioterapiafdeling til træning, nye værelser tilpasset behovet hos svært overvægtige mennesker, vinduer, elevator, automatiske døre til patientværelserne samt en generel opfriskning af gang- og fællesarealerne.

- Vi har haft et samarbejde med en arkitekt med ekspertise i farver og lys. Det er vigtigt, at her er rart at være, selvom det er et hospital. Vi håbede at få lys og farver ind til at skabe liv og hygge. Resultatet er blevet meget bedre, end jeg turde håbe på, siger en glad hospitalsdirektør.

For Brita Løvendahl har det også været vigtigt at kunne tilbyde rehabilitering til overvægtige mennesker med sclerose, og med de nye faciliteter er det nu muligt. Generelt vil forbedringerne komme alle fremtidens patienter og besøgende til gode med de nye friske farver og forbedringer.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.