Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Handicapchikane
d. 19 juli 2010

På Information.dk har Kirsten Ketscher sparket gang i en debat om chikane af mennesker med handicap.

Af Kira Madsen

Den sidste tid i medierne har man kunnet observere en hård tone i debatten om udgifter til det ”specialiserede socialområde,” der blandt andet dækker over mennesker med handicap. 

Kirsten Ketscher, der er professor og dr. Jur. ved Københavns Universitet, kalder det nu for direkte chikane i et debatindlæg på Information.dk. ”Politikernes og særlig kommunalpolitikernes udtalelser i denne sammenhæng har desværre kunnet føre tanken hen på den diskriminationsretslige definition af chikane. Chikane er en optræden med ’det formål eller den virkning at krænke en persons værdighed og skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima’,” skriver hun blandt andet i indlægget.

Borgmestre bryder tavshedspligt
Kirsten Ketscher langer i indlægget ud efter de borgmestre, som omtaler de enkelte borgere med handicap så detaljeret, at personen kan genkendes. Dermed bryder de reelt tavshedspligten, skriver hun.

Kirsten Ketscher er betænkelig ved retorikken, der føres, og skriver: ”Der sættes spørgsmålstegn ved grundlæggende og alment accepterede menneskeretslige principper, når det drejer sig om handicappede personer,” og henleder opmærksomheden på FN’s Handicapkonvention, der også sætter fokus på holdningsbestemte barrierer for mennesker med handicap.

Læs hele indlægget, følg debatten og bland dig her: http://www.information.dk/238865

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy