Gå til hovedindhold

Handicapchikane

19. juli 2010
Kort fortalt
På Information.dk har Kirsten Ketscher sparket gang i en debat om chikane af mennesker med handicap.
Thumbnail

Af Kira Madsen

Den sidste tid i medierne har man kunnet observere en hård tone i debatten om udgifter til det ”specialiserede socialområde,” der blandt andet dækker over mennesker med handicap. 

Kirsten Ketscher, der er professor og dr. Jur. ved Københavns Universitet, kalder det nu for direkte chikane i et debatindlæg på Information.dk. ”Politikernes og særlig kommunalpolitikernes udtalelser i denne sammenhæng har desværre kunnet føre tanken hen på den diskriminationsretslige definition af chikane. Chikane er en optræden med ’det formål eller den virkning at krænke en persons værdighed og skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima’,” skriver hun blandt andet i indlægget.

Borgmestre bryder tavshedspligt
Kirsten Ketscher langer i indlægget ud efter de borgmestre, som omtaler de enkelte borgere med handicap så detaljeret, at personen kan genkendes. Dermed bryder de reelt tavshedspligten, skriver hun.

Kirsten Ketscher er betænkelig ved retorikken, der føres, og skriver: ”Der sættes spørgsmålstegn ved grundlæggende og alment accepterede menneskeretslige principper, når det drejer sig om handicappede personer,” og henleder opmærksomheden på FN’s Handicapkonvention, der også sætter fokus på holdningsbestemte barrierer for mennesker med handicap.

Læs hele indlægget, følg debatten og bland dig her: http://www.information.dk/238865

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.