Gå til hovedindhold

Hæder til scleroseforskerne

26. august 2011
Kort fortalt
Centret på Rigshospitalet fik Region Hovedstadens hæderspris Global Excellence. Med prisen fulgte 1,5 millioner kroner

Sclerosecentret på Rigshospitalet er blandt de fem faglige miljøer i Region Hovedstaden, som netop er blevet tildelt hædersprisen Global Excellence. Med prisen følger 1,5 mio. kroner.
Det var anden gang, regionen uddelte prisen for at opmuntre og anerkende forskningen i sundhed. De fire andre modtagere var afdelinger på Gentofte Hospital, Bispebjerg Hospital, Herlev Hospital og Danmarks Tekniske Universitet.

International topklasse

Sclerosecentret behandler hvert år 1800 patienter og centret modtager prisen Global Excellence, fordi centrets behandling og forskning er i international topklasse og har dannet skole verden over.
Det er anden gang, Region Hovedstaden uddeler prisen Global Excellence. For et år siden fik 10 andre faglige miljøer i hovedstadsregionen det fine kvalitetsstempel.

Hot spot

Professor Stefan Post fra universitetet i Heidelberg i Tyskland sad med i bedømmelsesudvalget, der omfatter såvel danske som internationale faqfolk. Han var imponeret over kvaliteten hos vinderne og ansøgerfeltet generelt:
”Jeg er imponeret over både kvaliteten og kvantiteten af ansøgningerne. Det viser, at hovedstadsregionen, på trods af sit relativt lille befolkningstal, er et hot spot hvad angår klinisk forskning i topklasse,” siger Stefan Post.

Læs mere her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.