Gå til hovedindhold

Flere med handicap skal "jobbe" den

3. februar 2012
Kort fortalt
Sidste års projekt, Søg job – evner i fokus, afholder snart den sidste møderunde af inspirationsmøder for ledige med nedsat arbejdsevne i Region Hovedstaden og Sjælland

Af Kitt Kragelund

Kampagnen Søg job – evner i fokus har siden efteråret strakt sig over hele landet og runder nu møderækken af på Sjælland.

Marts måned er vært for inspirationsmøderne, der henvender sig til ledige med funktionsnedsættelse samt virksomheder. Hovedbudskabet i kampagnen er, at handicap ikke er en barriere, forklarer projektbeskrivelsen bag evner i fokus.

Inspirerende inspiration

Inspirationsmøderne har til formål at give sparring, vejledning og inspiration til ledige med nedsat arbejdsevne. Derudover giver møderne også redskaber til jobsøgning.

Konsulenter fra Marselisborg Praksisvidenscenter underviser til møderne, hvor der blandt andet er fokus på inspiration til at se nye muligheder i forhold til arbejdsmarkedet samt egne styrker i stedet for begrænsninger.

Til møderne er der også muligt at møde andre med handicap og udveksle erfaring og viden i forhold til erhvervslivet, samt at få kontakt til virksomheder med erfaring med ansættelse af mennesker med handicap.

Målet er mennesker

Beskæftigelsesministeriet står bag kampagnen, der tager udgangspunkt i, at flere med handicap skal i job samt at mane fordomme om kollegaer og ansatte med handicap til jorden.

Møderne afholdes af Danske Handicaporganisationer (DH) i samarbejde med bl.a. Virksomhedsnetværket for socialt ansvar (VINSA) og Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats (CABI).

Som et led i kampagnen har DH oprettet en hotline, hvor alle kan henvende sig for at få råd og vejledning om kombinationen af job og handicap.

Motivation fra øst til vest

Kampagnen til ledige med funktionsnedsættelse startede i september 2011 og har givet motivation til 20 af landets kommuner.

Møderne består af to dele: et indledende- og et opfølgende forløb.

Vidensnetværket for Handicap og Beskæftigelse anbefaler at deltage i begge møder for at få det fulde udbytte.

Søg job – evner i fokus er finansieret af bl.a. 10 millioner fra handicappuljen. Deltagelse ved inspirationsmøderne er gratis og for alle, uanset type og omfang af nedsat arbejdsevne.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.