Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Fatigue fylder meget for næsten alle
d. 11 januar 2012

86 procent svarer ”ja” til spørgsmålet : ”Vil du sige, at fatigue (sclerosetræthed, red.) er et af dine tre hovedsymptomer?” i den verdensomspændende undersøgelse, Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) har lavet

Flere end 10.000 mennesker med sclerose fra 101 lande har deltaget i undersøgelsen, og konklusionerne er klare:
Fatigue - eller sclerosetræthed - er et af de mest almindelige symptomer og et af de symptomer, der har størst indflydelse på dagligdagen – og er samtidig et af de symptomer, der er sværest at behandle.
 

Temanummer: Fatigue

Det kan du læse mere om i seneste nummer af MSIF’s blad ”MS in focus”, der er et temanummer om fatigue. Det indeholder gode definitioner og forskning. Og er fuld af gode råd og ideer til at få en hverdag til at fungere, når fatigue spiller en rolle.

Læs blandt andet om det ”self-management”-program, som kører på Queen Elizabeth Hospital i Birmingham i England. Det er et syv-ugers program, der i studier har vist gode resultater i forhold til at mennesker med sclerose selv kan gøre noget for at mindske de gener, fatigue medfører.

 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy