Gå til hovedindhold

Familieweekender er en stor succes

20. september 2012
Kort fortalt
Scleroseforeningen afholdte sidst på sommeren tre familieweekender forskellige steder i landet. Stinna Andersen og hendes to drenge deltog i familieweekenden i Nymindegab. Hendes familie fik et stort udbytte

Af Kitt Kragelund

"Jeg bor alene med mine børn. Familieweekenden var en god mulighed for mig for at give drengene en oplevelse, jeg normalt ikke har økonomi til," fortæller 36-årige Stinna Andersen.

Hun var af sted på familieweekend med sine to drenge i Nymindegab ved Nørre Nebel fra den 30. august til den 2. september. Stinna Andersen er ikke i tvivl om, hvad hende familie fik ud af weekenden. Hun siger:

"Jeg kunne mærke, at det var rigtig rart at møde nogle ligestillede mennesker. Efter turen har jeg bestemt, at jeg fremover vil gøre mere, for at møde andre i samme situation som jeg. Det har jeg ikke gjort tidligere."

Gensidig forståelse

"Weekenden bød på et program med forskellige ting, man kunne deltage i. Der var en virkelig god tovholder, der havde styr på det hele. Vi boede sammen med en anden kvinde og hendes to piger," fortæller Stinna Andersen.

Sclerosen, der startede som synsnervebetændelse, fik hun diagnosticeret i 2010. Stinna oplever stor træthed og dårlig korttidshukommelse. På familieweekenden oplevede hun en gensidig forståelse for sygdommen. Hun siger:

"Den ene dag var jeg virkelig træt, og hende vi boede med tilbød at tage drengene med på skattejagt. Senere på dagen var jeg frisk, men da havde hun behov for at hvile, så tog jeg hendes piger med i badeland."

En god oplevelse for børnene

"Det var godt for mine drenge at møde andre børn, der har en forælder med sclerose. Min søn på 7 år sagde: ’Jeg kan ikke se hvem af de voksne, der har sclerose som dig, mor,’" forklarer Stinna.

Stinna Andersen har tidligere været i Dronningens Ferieby i Grenå med et mere løst program. Dette var dog ikke lige så godt, som familieweekenden i Nymindegab. Hun fortæller:

"Opholdet i Dronningens Ferieby var ikke nær så godt for mine børn og jeg, som denne tur var. For os var der ikke noget, der kunne forbedres, og får jeg mulighed for sådan en tur igen, så siger vi helt bestemt ja."

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.