Gå til hovedindhold

Få kommuner kan bruge mere på handicap-området

11. oktober 2013
Kort fortalt
Trods omfattende nedskæringer og en voldsom stigning i antallet af klager over kommunernes handikappolitik, kommer der i de fleste kommuner ikke flere ressourcer til området i den kommende tid.

32 borgmestre har fortalt Scleroseforeningen om deres forventninger. De 23 forventer uændret niveau, når det gælder udgifter til hjælp efter servicelovens bestemmelser for børn og voksne med handicap. 5 borgmestre siger, at deres kommune bliver nødt til at reducere udgifterne i den kommende tid. Til gengæld svarer 4 borgmestre, at deres kommune kan øge udgiften til hjælp efter serviceloven.

Scleroseforeningen har i forbindelse med det forestående kommunalvalg sendt spørgsmålet om hjælp efter serviceloven til alle landets borgmestre. Der kom respons fra 41 af landets 98 kommuner. Det var dog kun de 32, som svarer konkret på spørgsmålet om fremtidige ressourcer.  

Det vil se drastisk ud

Mange knytter kommentarer til spørgsmålet, blandt andre borgmester Lene Hansen fra Brønderslev. Hun skriver

”Brønderslev kommune har udgifter til handicapområdet, der langt overstiger gennemsnittet. Vi er i en proces, der skal bringe udgiftsniveauet til landsgennemsnittet. Derfor vil det de kommende år se ud, som vi foretager drastiske nedskæringer. Vi vil i samarbejde med borgerne gøre det så ordentligt som muligt.”

Krav om reduktion

Borgmester i Svendborg, Curt Sørensen, svarer således.
”Jeg har svært ved at forestille mig, at der ikke vil blive stillet krav om at reducere udgifterne på det specialiserede børne- og voksenområde. Det er helt klart de meldinger, der kommer fra Folketinget og fra Kommunernes Landsforening. Man taler om, at der skal leveres mere kvalitet for færre penge. Opgaven er bl.a., at vi tænker i samskabelse med pårørende og de frivillige, at vi arbejder med recovery og rehabilitering, og at vi i det hele taget skal arbejde mere innovativt.”

Hvem skal passes mindre?

John Brædder, borgmester i Guldborgsund kommune:
”Med hensyn til udgifterne til området, skal mit ønske være at vi ikke kommer til at skære i servicen til området. Hvis kommunerne fortsat bliver presset økonomisk fra Christiansborg, vil det blive en afvejning af, hvem der skal passes mindre - gud forbyde det.”

De fire kommuner, hvor borgmester forventer at kunne bruge flere penge på området er Gribskov, Aarhus, Favrskov og Ishøj kommuner.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.