Gå til hovedindhold

Et løft til Sclerosecentret

1. juni 2011
Kort fortalt
Indvielse af tilbygning til centret i Ry – nu venter en ny ridehal
Thumbnail

Onsdag var en festdag på Sclerosecentret i Ry. Snoren blev klippet til en tiltrængt tilbygning på 76 kvadratmeter, som skal imødekomme behovet for mere plads til de mange nye aktiviteter.

Plads til moderne behandling

Den moderne og specialiserede behandling af sclerose er meget individuel. Den skræddersyes efter den enkelte patients behov. Det betyder blandt andet krav om mere plads til undervisning på små hold, træning i mindre grupper, møder i behandlingsteam osv.

Penge fra finansloven

På den baggrund kom en særbevilling på finansloven 2010 til de danske specialsygehus meget tilpas i Ry. Scleroseforeningen fik ca. 20 mio. kroner til sine to sclerosecentre mod selv at spytte ca. 4 mio. i bøssen. Af disse penge er omkring 2 mio. så gået til tilbygningen i Ry, som på smukkeste vis føjer sig til den gamle hovedbygning.  Når man opholder sig i det nye lokale, er der den smukkeste udsigt over Ry Mølle Sø, og på den måde lever det fint op til ønskerne om, at patienterne skal kunne behandles i gode og smukke omgivelser.

Ny ridehal venter

Birgit Kvist, som i øjeblikket er patient på centret i Ry, fik æren af at klippe den røde snor til den nye tilbygning, som fik navnet Søpavillonen. Tilbygningen er ikke det eneste, centret i Ry får ud af særbevillingen. Der er allerede etableret automatiske døre til patienternes værelser, og vandledninger og varmesystem er renoveret. Endelig venter en ny ridehal, så om føje tid skal der igen klippes en rød snor i Ry.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.