Gå til hovedindhold

En skør professor med et alvorligt budskab

29. april 2010
Kort fortalt
Scleroseforeningen bruger Hovedbanegården som springbræt til en hel måneds fokus på forskning i, hvorfor flere kvinder får sclerose
Thumbnail

En professor, der er spærret inde i en glasboks og roder rundt med kolber og farvestrålende væsker, mens han forsøger at løse sclerosens  gåde. Det syn vil møde de rejsende på Københavns Hovedbanegård i morgen, fredag, mellem kl. 8.00 og 14, når Scleroseforeningen sætter fokus på forskning.

Den skøre professor sidder sovende i sin boks, indtil en venlig sjæl putter penge i boksens monterede indsamlingsbøsse. Efter samme formel som modeltog sætter han så gang i sin forskning.

Forskeren i boksen på Københavns Hovedbanegård signalerer ”Vi forsker, så længe der er penge” netop nu, fordi Scleroseforeningen med grønne indsamlingsbøsser samler ind i tusindvis af butikker landet over i disse uger. Indtægterne fra denne indsamling skal gå til forskning i kvinder og sclerose.

Statistikkerne viser nemlig, at antallet af kvinder, der får sclerose i Danmark, er stigende. Derfor vil Scleroseforeningen støtte forskning, der forsøger at løse gåden om, hvorfor flere og flere kvinder får sclerose.

Efter eventen på Københavns Hovedbanegård fortsætter forskeren i boksen til en række andre byer landet over med sit show.

30. april kl. 10 - 16 Københavns Hovedbanegården 
  8. maj kl. 10 – 16 Kolding Storcenter
14. maj kl. 10 – 20 Rosengårdcenteret, Odense
15. maj kl. 10 – 16 Vestsjællandscenteret, Slagelse  
22. maj kl. 10 - 16  Bruuns Galleri, Århus
26. maj kl. 14 – 19 Ved ankeret i Nyhavn, København

 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.