Gå til hovedindhold

En kirke fuld af tro, håb og gospel

23. november 2010
Kort fortalt
”Roskilde Gospel Singers” med Per Møller Kristensen i spidsen fyldte Jacobskirken i Roskilde til deres koncert til fordel for scleroseforskning

”Jamen, jeg kommer ikke så tit i kirken udover til bryllup eller barnedåb, så det var helt vildt. Der var fyldt til bristepunktet. Vi havde tiltrukket en masse nye ansigter, og præsten var rigtig glad,” siger Per Møller Kristensen, der har sclerose, og som i søndags var initiativtager til støttegudstjenesten i Jacobskirken. 

Støttegudstjenesten trak fulde huse, og der blev indsamlet små 3000 kroner til scleroseforskning.
Imellem gospelsangene var der tre oplæg, hvoraf Per Møller Kristensen holdt det ene.
Per Møller Christensens oplæg handlede om, hvordan hans liv som karrieremand med kone og tre børn ændrede sig til et liv med sclerose, skilsmisse og fleksjob.
”Det handlede om uvisheden, håbløsheden og ensomheden. Men også om når håbet afløser håbløsheden, og når fællesskabet og kærligheden tager over. Om mit liv, som er blevet jagten på mere kvalitet og mindre kvantitet,” siger Per Møller Kristensen, der selv har fundet fællesskabet i det gospelkor, som underholdt i kirken – og som også blev berørte af hans oplæg.
”Jeg vendte mig om efter mit oplæg og kiggede på koret, hvor halvdelen havde tårer i øjnene. Det var rørende”.

Nye planer

Både gospelkor og publikum fik brugt sangstemmerne, og der blev sluttet af med en forsmag på julen ved fællessang af ”Dejlig er jorden”, og efterfølgende løftede taget sig af klapsalverne.
Per Møller Kristensens næste plan er at fylde domkirken i Roskilde med et lignende arrangement.
”Mit næste set up er Domkirken. Måske til julen næste år. Og så som en stor støttekoncert for scleroseforskning,” siger han.   

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.