Gå til hovedindhold

El-crosser bevilget efter lang kamp

1. december 2010
Kort fortalt
Måske husker du historien om Hans Christian, som optrådte i Scleroseforeningens kampagnemateriale i forbindelse med dette års ScleroseTour. Nu har han langt om længe fået den el-crosser, der kunne have sørget for, at han ikke sad inde hele sommeren.

Af Lotte Bach Hansen, journalist

Scleroseforeningen besøgte Hans Christian i Nordborg i Sønderjylland midt på en smuk sommerdag. Mens solen stod højt på himmelen, og vejret kaldte på udendørsaktiviteter, sad Hans Christian inde. Han måtte støtte sig til ting i sit hjem, når han gik omkring, og tilbragte hele dagen, hver dag, indenfor alene, mens hans kone var på arbejde.

Kommunen ville ikke bevillige Hans Christian en el-crosser, så han kunne komme ud i løbet af dagen.

Scleroseforeningen kørte sagen helt til højeste instans, Ankestyrelsen, som afviste at tage sagen op, fordi de tidligere havde haft lignende sager. Ankestyrelsen afgør nemlig kun principielle sager. Og der stod Hans Christian så. Sagen kunne ikke ankes højere op i systemet, og han havde stadig ingen el-crosser.

Men i sidste måned skete der endelig noget.

”Min socialrådgiver fra Scleroseforeningen, Suzanne Bæk Holland, ringede. Hun ville have fat i kommunen for at høre, om de ikke skulle tage sagen op igen, fordi der var gået et helt år.”

Hans Christian troede ikke meget på sit held i denne sag, men lod alligevel Suzanne Bæk Holland kontakte kommunen.

”De sagde, at de ville komme ud til mig igen den 13. oktober. Så kom Suzanne også herned for at hjælpe mig med at argumentere. Men da de kom, sagde de bare med det samme, at de havde bevilliget mig en el-crosser,” fortæller Hans Christian. 

Suzanne Bæk Holland fortæller, at hun tidligere har haft et godt samarbejde med hjælpemiddelafdelingen i Hans Christians kommune. Selvom sagen derfor formelt ikke kunne komme videre i systemet, da Ankestyrelsen havde afvist sagen, kontaktede Suzanne Bæk Holland kommunen igen.

”Jeg fortalte dem, at han allerede var blevet dårligere. Så genoptog de sagen, fordi der var et andet grundlag. I stedet for at køre videre i den gamle sag, tog de simpelthen sagen op på ny og kom frem til et andet resultat.”

Og så gik det ellers stærkt. Kun en uge eller halvanden efter kommunens besøg fik Hans Christian sin el-crosser. Siden er vejret blevet lidt vel vinterligt, men ikke engang kulden kan holde Hans Christian inde nu.

”Jeg var ude at cykle med mit barnebarn i går. Det var så godt! Jeg har også været nede i byen og købe ind. Det er simpelthen alle tiders endelig at have fået den,” siger Hans Christian.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.